4.9.15

METRON ANALYSIS : Δεύτερη πρωτιά για τη ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Τη Νέα Δημοκρατία θέτει στη θέση του οδηγού με οριακό προβάδισμα νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis. 
Συγκεκριμένα στο γκάλοπ που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», η εταιρία δημοσκοπήσεων δίνει ποσοστό 24% στη Νέα Δημοκρατία έναντι 23,4% για τον ΣΥΡΙΖΑ.
 Είναι το δεύτερο γκάλοπ που δίνει την πρώτη θέση στην ΝΔ μετά από αυτό της GPO την Τετάρτη.



Στο 11% του συνόλου ανέρχονται οι αναποφάσιστοι. Στα υπόλοιπα ενδιαφέροντα βλέπουμε ότι το ΚΚΕ δίνει μάχη με τη Χρυσή Αυγή για την τρίτη θέση ενώ υψηλά είναι τα ποσοστά του Βασίλη Λεβέντη με 4%. Στο 4,8% είναι το ποσοστό του «Ποταμιού» ενώ οι Ανεξάρτητοι Ελληνες έχουν «κολλήσει» κάτω από το 3% και συγκεκριμένα στο χαμηλό 2%
Ντέρμπι μέχρι τις κάλπες: Δεύτερη πρωτιά για τη ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ίδια μέτρηση έχουν και οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων μεταξύ των κομμάτων, κάτι που δείχνει την ρευστότητα του πολιτικού κλίματος.
Στην έρευνα της Metron Analysis οι πολίτες καλούνται επίσης να τοποθετηθούν σε μια σειρά από άλλα ερωτήματα, όπως οι κυβερνήσεις αυτοδυναμίας ή συνεργασίας και το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, αλλά και έναντι των πολιτικών αρχηγών, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναδεικνύεται πρώτος σε δημοτικότητα και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Μάλιστα η διαφορά είναι στις 3 μονάδες. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το 72% των πολιτών κρίνει αρνητικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ενώ το 80% τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ.




ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου