12.9.15

ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ! ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ " ΘΑ " ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ !!!

  -ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
 
- ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥ ΠΟΛΙΤΗ !
 
ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ !


Με το μαντήλι... καλαματιανό αποχαιρέτησε τον Αντώνη Σαμαρά ο Αλέξης Τσίπρας, από την πρωτεύουσα της εκλογικής περιφέρειας του Πρωθυπουργού «των δύο επόμενων εβδομάδων» όπως είπε.

«Μιας και είμαστε στην Καλαμάτα, μπορούμε να θυμηθούμε το δημοτικό τραγούδι: 
Φέρε μου ένα μαντίλι να δέσω στο λαιμό. Και πριν το δέσουμε να αποχαιρετίσουμε με καλαματιανό μαντίλι τον πρωθυπουργό. Διότι δεν πρόκειται να βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Το μνημόνιο πρόκειται να βγει από την Ελλάδα. Και ο κύριος Σαμαράς από την εξουσία. Κυριακή κοντή γιορτή» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύοντας ένα σφοδρό «κατηγορώ» κατά του Αντώνη Σαμαρά.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι το πρωθυπουργικό περιβάλλον επένδυσε το τελευταίο διάστημα:
  1. Στην φυγή καταθέσεων.
  2. Στο Grexit.
  3. Στο επονείδιστο και δυσβάστακτο χρέος.
«Και τα τρία δεν στρέφονταν μόνο ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ. Στρέφονταν ενάντια στην οικονομία και στη χώρα. Και τα τρία είχαν σκοπό να υπονομεύσουν την αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ. Και υπονόμευαν την αξιοπιστία της χώρας» τόνισε και ανακοίνωσε ότι ο Α. Σαμαράς «μπορεί να τα κλάψει ήδη τα τρία αυτά τερατώδη κατασκευάσματα». Επικαλέστηκε θεσμικούς παράγοντες της Ε.Ε. ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, τον ξένο Τύπο και όλους τους σοβαρούς οικονομολόγους σε όλο τον κόσμο ότι «δεν υπάρχει περίπτωση Grexit» (Κομισιόν, Σούλτς, Μοσκοβισί, Ντράγκι).
«Ακόμα και ο κ. Χαρδούβελης και ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισαν ότι η ρευστότητα στις τράπεζες δεν σχετίζεται με τις εκλογές και ότι οι καταθέσεις είναι εγγυημένες. Και μόνο ο κύριος Σαμαράς της μαύρης προπαγάνδας, μαζί με τους πιο μαύρους Ευρωπαίους αυτουργούς της λιτότητας, επιμένει στο παραμύθι με τους δράκους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνοντας ότι «το 2015 δεν είναι 2012».
Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Α. Σαμαράς «άλλαξε τροπάρι» καθώς «είδε ότι δεν κερδίζει τίποτα παριστάνοντας τον μπαμπούλα και φοβερίζοντας τον κόσμο, αφού είδε ότι απομονώνεται σε όλη την Ευρώπη και δε μπορεί να πείσει κανέναν με τις ανόητες φοβέρες περί Grexit, άλλαξε στρατηγική στη μέση της καμπάνιας. Και το γύρισε το γύρισε στις γνώριμες για εκείνο κάλπικες προεκλογικές υποσχέσεις».
Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «τρόμο και την αθλιότητα που εκπορεύεται από τα προπαγανδιστικά επιτελεία της ΝΔ» και επανέλαβε την πρόσκληση για debate.
«Εμείς εδώ και μια βδομάδα τον προκαλούμε. Ας κοπιάσει με όλα του τα έργα και όλα του τα ψέματα στο debate που του ζητάμε. Ας κοπιάσει σε όποιο κανάλι θέλει, με όποιους δημοσιογράφους θέλει. Αλλά δεν τολμά. Όπως δεν τόλμησε ποτέ μια ειλικρινή και καθαρή αντιπαράθεση στη Βουλή. Την περιφρόνησε τη Βουλή όσο κανένας πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς. Μόνο το καφενείο της τιμούσε, για καφέ και τρομολαγνεία» είπε με έμφαση.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις δολοφονικές ενέργειες στη Γαλλία, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για την στάση του. «Εφτασε στο τελευταίο σκαλοπάτι στη σκάλα του τρόμου: Έκανε στοιχείο της προπαγάνδας του το δράμα με τους τόσους νεκρούς στη Γαλλία. Τη βαρβαρότητα των τζιχαντιστών. Η γαλλική τραγωδία ως επιχείρημα κατά του ΣΥΡΙΖΑ! Η πολιτική χυδαιότητα, σε όλο της το μεγαλείο. Και ακροδεξιός παραλογισμός σε όλο του το βάθος» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε μάλιστα ότι τον Πρωθυπουργό «τον πνίγει το κύμα κατακραυγής από γαλλικά και ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, από την Μοντ και τη Λιμπερασιόν, μέχρι την κεντροδεξιά Φιγκαρό» και πως «τώρα πια σε όλη την Ευρώπη ξέρουν τι σημαίνει «πολιτική άποψη Σαμαρά» και πολιτική ηθική Σαμαρά».
Ο Α. Τσίπρας τόνισε ακόμη ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές «θα πάρει διαστάσεις ιστορικής στροφής της Ευρώπης» καθώς «τίποτε δεν θα είναι πια το ίδιο, ούτε στην Ευρώπη, ούτε στην Ελλάδα».
Ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν την αυτοδυναμία στο κόμμα του «γιατί όσο μεγαλύτερη η δύναμη που θα μας δώσει ο λαός, τόσο μεγαλύτερη η δύναμη της Ελλάδας στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης την επόμενη μέρα».
Δεσμευόμενος παράλληλα ότι «σε αντίθεση με τα αυτοδύναμα κόμματα εξουσίας του παρελθόντος, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να μοιραστεί και να μοιράσει ευθύνες».
Κλείνοντας το μάτι σε μετεκλογικές συνεργασίες, προανήγγελε ότι:
  • Θα αξιοποιήσει στην κυβέρνηση, αλλά και στις θέσεις κλειδιά του κράτους ανθρώπους με μόνο κριτήριο την αποτελεσματικότητα, την εντιμότητα, και την ανιδιοτέλειά τους.
  • Θα συμπορευτεί μετά τις εκλογές με όλες εκείνες τις δυνάμεις, που θέλουν και έχουν τα εχέγγυα να συμμετάσχουν στη μεγάλη προσπάθεια.
«Δεσμεύομαι και προσωπικά: Κυβέρνηση διανομής της λείας και νομής της εξουσίας δεν πρόκειται να υπάρξει στις 26 του Γενάρη. Κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας και ανόρθωσης, κυβέρνηση όλων των Ελλήνων θα υπάρξει» είπε με έμφαση.
Υπενθύμισε το mail Σαμαρά (όχι το mail Χαρδούβελη) με το οποίο ετοιμάζεται να επιβάλει, ενώ υπόσχεται ακριβώς το αντίθετο. 49 δεσμεύσεις για νέα μέτρα: Περικοπή συντάξεων, κατάργηση επικουρικών, εξαφάνιση του ΕΚΑΣ, νέους φόρους και νέες απολύσεις.
  1. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξηγγειλε επίσης δεσμεύσεις για
  2. Την εφαρμογή μιας Εθνικής Αγροτικής Πολιτικής
  3. Την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου
  4. Την εγγύηση της αγροτικής σύνταξης .
  5. Δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και χωραφιού. «Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» είπε.
  6. Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά.
  7. Επίδομα σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες.
  8. Δωρεάν ιατρική περίθαλψη.
  9. Δραστική μείωση συμμετοχής στην φαρμακευτική δαπάνη.
  10. Επίδομα στέγασης σε 25.000 οικογένειες.
  11. Δώρο Χριστουγέννων σε συνταξιούχους με σύνταξη ως 700 ευρώ.
  12. Κάρτα μετακίνησης σε άνεργους και άπορους.
  13. Κατάργηση της εξίσωσης φόρου πετρελαίου θέρμανσης/ κίνησης.
  14. Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων
  15. Φραγμός στις μαζικές απολύσεις
  16. Επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ
  17. Σχέδιο για 300.000 νέες θέσεις εργασίας.
Για τον νομό Μεσσηνίας δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων για την:
  • Ολοκλήρωση των οδικών αξόνων (ΜΟΡΕΑΣ και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ) καθώς και του τμήματος Καλό Νερό-Τσακώνα
  • Ολοκλήρωση του περιφερειακού της Καλαμάτας.
  • Επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου της Μεσσηνίας
  • Αναβάθμιση  του αεροδρομίου της Καλαμάτας
Τέλος, δεσμεύτηκε για μια πολιτική «κάθαρσης και δικαιοσύνης» που θα «απαλλάξει τη χώρα από το καρκίνωμα της διαπλοκής» και «θαδώσει τη δυνατότητα στη δικαιοσύνη εντοπίσει και να καθίσει στο σκαμνί τους αυτουργούς των σκανδάλων και της διαφθοράς». Επανέλαβε ότι «θα επανεξετάσει τις άδειες λειτουργίας των ΜΜΕ από την αρχή και θα ελέγξει την χρηματοδότησή τους» και θα διεκδικήσει αποζημίωση του δημοσίου από τις αμαρτωλές συμβάσεις

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου