18.9.15

Ο Μιχαλολιάκος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα: Μένει και η ποινική....

«Σε ό, τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε. Αλλά η ποινική ευθύνη δεν υπάρχει» ανέφερε, μεταξύ άλλων, την Πέμπτη ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. [kathimerini]

«Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κόμμα να κατηγορείται γιατί ένας οπαδός, ένας φίλος του κόμματος προέβη σε μία καταδικαστέα πράξη», διερωτήθηκε ακόμη ο κ. Μιχαλολιάκος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real 97,8, προσθέτοντας:

«Τότε γιατί δεν υπήρχε ποινική ευθύνη για τη δολοφονία Τεμπονέρα ή του Λαμπράκη».

Epikairo: Αν δεν βρισκόμασταν 3 μέρες πριν τις εκλογές, αναμφίβολα ο Μιχαλολιάκος δεν θα ένιωθε την ανάγκη να αναλάβει την "πολιτική ευθύνη" για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όταν πριν από δυο χρόνια εξόρκιζε το ότι ο Ρουπακιάς ήταν ενεργό μέλος της Χ.Α. και ότι ούτε αυτός, ούτε ο στενός πυρήνας της οργάνωσης είχαν την παραμικρή ανάμειξη και ενημέρωση για το τραγικό συμβάν.

Τώρα όμως πέρασαν δύο χρόνια από τη δολοφονία, οι χρυσαυγίτες έκαναν φυλακή, αποφυλακιζόμενοι αδικαιολογήτως σχεδόν κατά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και τώρα προσπαθούν να δείξουν στο εκλογικό σώμα ότι είναι "ακίνδυνοι", "φυσιολογικοί", ενταγμένοι στο δημοκρατικό πολίτευμα και την έννομη τάξη. Μόνο που δεν φτάνει αυτή η προβιά για να καλυφθεί η όψη του κτήνους, η οποία δυστυχώς για ακόμη μια φορά θα επιβραβευθεί από τους ψηφοφόρους, όπως έγινε και στις ευρωεκλογές του 2014 και τις βουλευτικές του Ιανουαρίου.

Πέρα της ευνοϊκής μεταχείρισης του εκλογικού σώματος, ο Μιχαλολιάκος και η κλίκα του προσδωκούν και ευνοϊκή μεταχείριση και από την δικαιοσύνη, δείχνοντας "καλή διαγωγή" ενόψει της δίκης της Χ.Α., η οποία ήδη πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή και θα απασχολήσει την ελληνική κοινωνία τους επόμενους μήνες και γιατί όχι χρόνια. Αυτό που έχουμε ως καθήκον είναι απλά να υπενθυμίσουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Νεοναζί ήταν, νεοναζί παραμένουν, απλά φόρεσαν το προσωπείο του "συστημικού", ώστε να επωφεληθούν ακόμη περισσότερο από τις παροχές του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Αν για τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση ο ελληνικός λαός τους επιφυλάξει την τρίτη θέση, θα εξακολουθήσει να συνιστά ντροπή και όχι ομαλή εξέλιξη, επομένως μην τους δοθεί ποτέ η ευκαιρία να νιώσουν πολιτικά δικαιωμένοι για όλα τα εγκλήματα που έκαναν, όχι μόνο σε βάρος του Φύσσα, αλλά και σε εκατοντάδες άλλους στόχους ανυπεράσπιστων μεταναστών..

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου