5.9.15

Σταφίδα: Η τιμή... παίρνει τα πάνω της

Ανοδική πορεία στις τιμές παραγωγού σταφίδας προβλέπει για την φετινή περίοδο η διοίκηση της ΣΚΟΣ ΑΕΣ ΑΕ, καλώντας τους παραγωγούς να μην βιαστούν να πωλήσουν το προϊόν τους πριν διαμορφωθούν οι τιμές στην αγορά.
Η συνεταιριστική επιχείρηση προβαίνει σε αυτές τις προβλέψεις εν όψει της έναρξης συγκέντρωσης σταφιδοκάρπου, της νέας περιόδου και σύμφωνα με στοιχεία που μέχρι σήμερα έχει συλλέξει, διαφαίνεται ότι η παραγωγή κορινθιακής σταφίδας της περιόδου 2015-2016 προβλέπεται μειωμένη κατά 30% περίπου σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.
Επίσης, δεν υπάρχουν υψηλά αποθέματα παλιάς σταφίδας ώστε να δημιουργηθεί εμπλοκή στην εμπορία της φετινής σταφίδας, εμφανίζεται αυξημένο ενδιαφέρον από τους παραδοσιακούς πελάτες του εξωτερικού για αγορά σταφίδας, ενώ υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον και από την Αυστραλία μετά την κατάργηση των δασμών στις εισαγωγές σταφίδας.
Όλες αυτές οι συνθήκες προδιαθέτουν ότι θα υπάρξει ανοδική πορεία στις τιμές παραγωγού κορινθιακής σταφίδας, επισημαίνει η ΣΚΟΣ γι΄ αυτό και προτρέπει τους παραγωγούς να είναι υπομονετικοί.
Παράλληλα, τους ενημερώνει ότι η ΣΚΟΣ ΑΕΣ ΑΕ μέσα από τη λειτουργία του σταφιδεργοστασίου ιδιοκτησίας τους θα απευθυνθεί στις αγορές για πώληση σταφίδας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου