24.9.15

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ

Με φανερή συγκίνηση έσπευσαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι του Δήμου Πύλου-Νέστορος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προκειμένου να προσκυνήσουν τη ιερή εικόνα της Πολιούχου της Πύλου, Παναγιάς Μυρτιδιώτισσας και να ζητήσουν την χάρη και την ευλογία της.
Ο εορτασμός ξεκίνησε από το απόγευμα της Τετάρτης με την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού. Σήμερα το πρωί, με την αθρόα συμμετοχή των ενοριτών της Πύλου και των ευλαβών προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή,  τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, συλλειτουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Κορύφωση της θρησκευτικής πανήγυρης ήταν η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους δρόμους της πόλης, με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου- Νέστορος, της Μπάντας του Λιμενικού Σώματος και των σχολείων της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, ευχόμενος σε όλο τον κόσμο υγεία και ευτυχία, δήλωσε: 
«Η Ελληνική Ορθοδοξία και η πίστη μας είναι κινητήριες δυνάμεις για να πετύχουμε τους κοινούς αλλά και προσωπικούς μας στόχους, παρά τις όποιες δυσκολίες, χωρίς να βαλτώνουμε, χωρίς να μεμψιμοιρούμε. Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι σε όλο τον κόσμο η χάρη της Παναγίας να μας δίνει φώτιση και δύναμη για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια σύγχρονη Ελλάδα».
Το παρών στον εορτασμό έδωσαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτριος Καφαντάρης, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ελένη Αλιφέρη, o Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Αλευράς, ο Διοικητής της 120 ΠΕΑ Ταξίαρχος κ. Θεόδωρος Λάγιος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου κ. Δημήτριος Ροϊδης, ο Λιμενάρχης Πύλου κ. Ιωάννης Μακαρούνης, η Προϊσταμένη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλου κ. Γόνη Διονυσοπούλου, ο τέως Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Πελοπίδας Αγγελόπουλος και πλήθος κόσμου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου