8.9.15

ΒΙΝΤΕΟ - Το Ρωσικό «υποβρύχιο της Αποκάλυψης» κατευθύνεται προς τη Συρία; Ναι λένε οι Ισραηλινοί !!!

Είδηση σοκ μεταδίδει το Debka λέγοντας πως το μεγαλύτερο υποβρύχιο στον κόσμο, το Dmitri Donskoy (TK-208), εκτοπίσματος στην επιφάνεια 24.000 τόνων και 48.000 τόνων υποβρυχίως, με Νατοϊκό κωδικό Τyphoon και εξοπλισμένο 20 διηπειρωτικούς πυραύλους Bulava (κωδικός NATO SS-N-30) έχει κατεύθυνση τη Συρία!
Κάθε πύραυλος έχει εμβέλεια 10.000 χλμ και μεταφέρει δέκα επανεισερχόμενα οχήματα, δηλαδή πυρηνικές κεφαλές των 150 κιλοτόνων η κάθε μία, (δηλαδή μπορεί να κτυπήσει μέχρι και 240 στόχους με 150 κιλοτόνους πυρηνική κεφαλή, επτά φορές ισχυρότερες από την βόμβα που κτύπησε την Χιροσίμα) και μπορεί να πλήξει σε 15′ την Δυτική Ακτή των ΗΠΑ.

Το Ρωσικό υποβρύχιο της Αποκάλυψης απέπλευσε από την βάση στην πόλη Severodvinsk στις 4 Σεπτέμβρη, ακολουθείται από δυο άλλα ανθυποβρυχιακά σκάφη για να το προστατεύουν. Η άφιξη τους αναμένεται στη Συρία σε δέκα ημέρες και θα ενισχύσει δραματικά τη ρωσική στρατιωτική ανάπτυξη στη περιοχή.
Η πρωτοβουλία του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να «εισάγει» πυρηνικά όπλα απέναντι από τις ακτές της Συρίας δείχνει την αποφασιστικότητα να στηρίξει τη Συρία και ταυτόχρονα να συντρίψει οποιονδήποτε αντιταχτεί ενώ δημιουργεί μια στρατιωτική δύναμη για εναέρια και ναυτική σύγκρουση με τις ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή!
Έτσι, στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στις ΗΠΑ ότι το Κρεμλίνο δεν θα τους αφήσει να εμποδίσουν την ρωσική στρατιωτική παρέμβαση ευρείας κλίμακας στη Συρία και θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει ανοικτούς τους διαδρόμους για τη ροή των Ρωσικών στρατευμάτων προς τη Δαμασκό!
Το συγκεκριμένο υποβρύχιο είναι το μόνο που είναι πλήρως επιχειρησιακό και ετοιμοπόλεμο καθώς έχει υποστεί πλήρη εκσυγχρονισμό σε όλα τα συστήματά του τόσο λειτουργίας όσο και εκτέλεσης των αποστολών με νέας γενιάς ηλεκτρονικά επίθεσης από την σειρά των έξι ναυπηγημένων και του έβδομου θαλάσσιου «γίγαντα».
Τα τρία απόσύρθηκαν από την υπηρεσία την δεκαετία του ’90 και διαλύθηκαν, ενώ άλλα δύο το TK-17 Arkhangelsk, TK-20 Severstal, είναι σε στρατηγική εφεδρεία.
Το υποβρύχιο εκτός 20 πυραύλους Bulava SLBM μεταφέρει και 32 βλήματα cruise RPK-2 Viyuga, 12 τορπίλες που εκτοξεύονται από έξι σωλήνες τορπιλών 533 χιλιοστών και οκτώ αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Igla (Needle), εκτοξευόμενα υποβρυχίως.
Το υποβρύχιο είναι ικανό να παραμείνει στη θάλασσα χωρίς να βγει στην επιφάνεια για περίπου 180 ημέρες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου