5.9.15

Επιστροφή στο σχολείο:Πώς να μπείτε σε πρόγραμμα πριν χτυπήσει το κουδούνι!

Το καλοκαιράκι τελείωσε (δυστυχώς!).
Το σχολείο ξεκινάει σε λίγες μέρες και εσείς αναρωτιέστε πως θα ξαναβάλετε τα παιδιά σας σε πρόγραμμα. Μην περιμένετε να ξεκινήσει το σχολείο για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να προσαρμοστούν στην νέα σχολική χρονιά.
Ξεκινήστε από σήμερα εφαρμόζοντας τα παρακάτω tips:
Προετοιμαστείτε για το πρωί.
Ετοιμάστε από το βράδυ τα ρούχα που θα βάλει την επόμενη μέρα το παιδί σας. Βάλτε τα σε ένα εμφανές σημείο στο δωμάτιό του έτσι ώστε να ντυθεί μόλις ξυπνήσει.
Χρησιμοποιήστε οπτικά στοιχεία.
Πάρτε έναν πίνακα και κολλήστε φωτογραφίες ή γράψτε τα πράγματα που έχει να κάνει το πρωί και με ποια σειρά. Για παράδειγμα: «Ντύσου, πήγαινε στο μπάνιο,  φάε πρωινό, πλύνε τα δόντια σου.»Μπορείτε επίσης να κολλάτε σε κάθε μέρος μόνο ένα  στοιχείο που θα πρέπει να κάνει μετά έτσι ώστε να μοιάζει με παιχνίδι και να προσπαθεί να ακολουθήσει όλα τα στοιχεία. Φροντίστε να έχουν χρώματα ή φωτογραφίες ή να τα γράψετε με διαφορετικά χρώματα και αστείες λέξεις.
Βάλτε «περίεργα» πράγματα στην κουζίνα.
Αν τα παιδιά σας βαριούνται να πάνε από την κουζίνα στο μπάνιο για να πλύνουν τα δόντια τους τότε βάλτε τις οδοντόβουρτσες στην κουζίνα! Αδειάστε ένα συρτάρι και βάλτε πράγματα που βαριούνται να κάνουν όπως βούρτσες μαλλιών, κάλτσες κλπ.
Ετοιμάστε το σχολικό φαγητό.
Τέλος στα καλοκαιρινά φαγητά και στις καλοκαιρινές ατασθαλίες.Ετοιμάστε σνακ που θα τρώνε πριν το σχολείο για να συνηθίσουν σιγά σιγά και ορίστε μια συγκεκριμένη ώρα πρωινού π.χ αμέσως μετά το πρωινό ξύπνημα για να μην καθυστερούν όταν ξεκινήσει το σχολείο.
Επανάλαβετε όσες φορές χρειαστεί.
Μην περιμένετε με το ξεκινήσετε το συγκεκριμένο πρόγραμμα να το εφαρμόσουν τα παιδιά σας. Είναι δύσκολο να μπουν σε πρόγραμμα όσο δύσκολο είναι και για εμάς. Επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί και έχετε την απαραίτητη υπομονή.


babyradio.gr-

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου