8.9.15

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ.- ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ .

-Του: Αντώνη .Α. Αντωνόπουλου 

Δεν έπαιξαν μπάλα που να βγάζει… μάτια οι Έλληνες διεθνείς απέναντι στη Ρουμανία στο «Arena Nationala», έβγαλαν όμως το φιλότιμο τους (Τουλάχιστον οι περισσότεροι)και έτσι διέσωσαν τα προσχήματα. 
Δεν έχασαν από τους μαχητικούς Ρουμάνους του Ανχέλ Ιορντανέσκου που ήθελαν και απεδίωξαν μέχρι το τέλος να πάρουν την νίκη. Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδας με τον Κώστα Τσάνα να διαχειρίζεται καλύτερα την κατάσταση στο πάγκο για δεύτερο ματς ,εμφανίστηκε βελτιωμένη σε σχέση και με το «Καραϊσκάκης» απέναντι στους Φιλανδούς ,ασχέτως αν δεν αποδείχτηκαν επιζήμια τα λάθη και οι αδυναμίες της στο ματς με τους Ρουμάνους .Υπερίσχυσε η μαχητικότητα και το ελληνικό φιλότιμο. Σε ένα ματς που δικαίως η «Αλεπού», ο Ρουμάνος προπονητής Ανχέλ Ιορντανέσκου το φοβόταν πριν ξεκινήσει .Ανέμενε την αντίδραση, τον ποδοσφαιρικό εγωισμό των ελλήνων παικτών .Στο πρώτο ημίχρονο οι Ρουμάνοι πίεσαν αφόρητα για να φτάσουν σε ένα γρήγορο γκολ ,κάτι που θα μπορούσαν να πετύχουν στο 17΄με το σουτ του Μπουντέσκου, που του στέρησε την χαρά να πανηγυρίσει ο Ορέστης Καρνέζης. Στο πρώτο ημίχρονο οι Ρουμάνοι λειτουργώντας σαφώς καλύτερα ως ομάδα από την δική μας, πίεσαν στο κέντρο ,εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των παικτών μας και δημιούργησαν 10-0 τελικές προσπάθειες!!!Ανασταλτικά ήμαστε αρκετά καλοί με προβλήματα όμως στο δημιουργικό μέρος και ανύπαρκτοι στην επίθεση. Ο Καρνέζης ήταν ως συνήθως σταθερός ,θετικό το ντεμπούτο του νεαρού Κίτσιου ως δεξιού μπακ, ο γνωστός Σωκράτης Παπασταθοπουλος εγγύηση, με τον Κώστα Μανωλά καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Χολέμπας καλός όπως και στην Φινλανδία έδινε και βοήθειες στην επίθεση που δεν… Αργός και με λάθη ο Τζιώλης όπως και με τους Φινλανδούς, αναλογικά υποτονικός ο Φορτούνης σε σχέση με τις δυνατότητες του, και απογοητευτικός και επιπόλαιος για μια ακόμη φορά ο Φετφατζίδης δεν αξιοποίησε την θέση βασικού που του έδωσε ο Τσάνας. Ο Σάμαρης φιλότιμος ,έδεσε καλύτερα μετά την είσοδο του Κονέ στο ματς που ανέβασε ρυθμό και… τόλμησε να σουτάρει στην εστία των Ρουμάνων. Ο Αραβίδης λίγα πράγματα και πιθανόν και με δόση αυτοκριτικής είπε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια από τους παίκτες. 
Ο Μήτρογλου αγαπητέ Κώστα Τσάνα όπως και με την Φινλανδία ήταν σε… άλλο γήπεδο. Μη τον εκθέτεται άλλο από την στιγμή που δεν το καταλαβαίνει ο ίδιος. 
Οι αλλαγές του Τσάνα ισορρόπησαν μέχρι ενός σημείου την κατάσταση ,με τον Βύντρα ως δεξί μπακ και τον Κίτσιου στα χαφ και εκτός Φετφατζίδη –Φορτούνη, κυρίως δε με τον Κονέ να ηρεμεί την κατάσταση στο κέντρο. Οι Ρουμάνοι όσο περνούσε η ώρα έψαχναν ευκαιρίες να φτάσουν στο γκολ πίεζαν και από τις μπαλιές του Σανμαρτεαν, του Μαξιμ, Τόρχε και Κεσέρου σκόνταφταν στον Καρνεζη που αρνήθηκε την χαρά τους σε σουτ για γκολ του Τόρχε στο 74΄,Ο Ανχέλ Ιορντανέσκου φιλούσε τους σταυρούς και τα φυλαχτά του μέχρι και το τελευταίο διαιτητικό σφύριγμα ,με αυτόν και την ομάδα του να διατηρεί την ελπίδα του για πρόκριση στην τελική φάση του Euro της Γαλλίας. Και την εθνική Ελλάδος αν μη τι άλλο έξω να πηγαίνει καλά και να μην χάνει όπως έκανε στην Φινλανδία, και την Ουγγαρία. Από εκεί και πέρα ;Επιβεβαίωσε με αυτά που έδειξε και με αυτά που είπαν όλοι τους ότι ξεκίνησε η επιχείρηση ανασυγκρότησης της εθνικής ομάδας με αρχή την ισορροπία στην  ψυχολογία των Ελλήνων  διεθνών. Τα υπόλοιπα έπονται. Όπως και να το κάνεις ούτος η άλλως είναι μονόδρομος κάτι τέτοιο. Ήλοι θέλουμε να ανακτήσει την χαμένη αίγλη και αξιοπιστία της το συντομότερο δυνατόν η Εθνική μας ομάδα. Με τις όποιες αλλαγές απαιτούνται σε οποιοδήποτε επίπεδο και πρόσωπο. Δεν το συζητάμε…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου