26.9.15

ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ - Διαρχία στην ΝΔ αν ο Τζιτζικώστας εκλεγεί στη θέση του Προέδρου


Διαρχία στην ΝΔ αν ο Τζιτζικώστας εκλεγεί στη θέση του Προέδρου

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη τις υπογραφές των 49 στελεχών της ΝΔ συν την 50η του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την υποψηφιότητά του και άλλοι πιθανοί υποψήφιοι τις αναζητούν, η περίπτωση να μπει στην κούρσα της διαδοχής στη ΝΔ και ο Απόστολος Τζιτζικώστας φέρνει στο προσκήνιο την πιθανότητα δυαρχίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τα επόμενα 4 χρόνια. Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας λόγω της θεσμικής του θέσης δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα ως βουλευτής μέχρι το 2019. Ετσι, στην περίπτωση που θα αναδεικνυόταν νέος πρόεδρος στη Νέα Δημοκρατία, δεν θα είχε τη δυνατότητα να ηγείται της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.
Σε κάθε περίπτωση, όπως μετέδωσε το Mega στο βραδινό του δελτίο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως είχε συναντήσεις στην Αθήνα με στελέχη του κόμματος.
Μέχρι στιγμής, δεδομένη είναι μόνο η υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ανακοινώθηκε επισήμως αμέσως μετά την εκκίνηση των διαδικασιών από τον Ευ.Μεϊμαράκη. Μάλιστα, ο «γαλάζιος» πρώην υπουργός έχει ήδη συγκεντρώσει τις απαραίτητες 50 υπογραφές στελεχών που απαιτούνται για να γίνει δεκτή η υποψηφιότητά του. Η τελευταία εξ αυτών, σε μία συμβολική κίνηση, είναι αυτή του πατέρα του και επίτιμου προέδρου του κόμματος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος εξέφρασε και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, αν και συνδέει την τελική του απόφαση με την στάση που θα κρατήσει ο νυν πρόεδρος. Εάν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης διεκδικήσει εκ νέου το κορυφαίο κομματικό αξίωμα, ο κ.Κεφαλογιάννης δεν πρόκειται να συμμετέχει, όπως είπε νωρίτερα σήμερα.
Κατά πολλούς κομβική για την επιλογή Μεϊμαράκη είναι η συνάντηση που θα έχει με τον πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Στην «ομάδα» Μάκη Βορίδη και Αδωνι Γεωργιάδη εξετάζουν επίσης τη λίστα με τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να κάνουν τις κατάλληλες επαφές για τις αντίστοιχες υπογραφές. Μέχρι στιγμής, η υποψηφιότητα του πρώτου θεωρείται πιθανή, ενώ ο δεύτερος έχει δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει.
Αντίστοιχη πρόθεση συμμετοχής στην κούρσα της διαδοχής έχει εκφράσει και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ενώ πληροφορίες θέλουν την ίδια πρόθεση να έχει και ο πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας.

 Εθνος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου