25.9.15

ΒΙΝΤΕΟ - Θεομηνία στα Ιόνια! Κινδύνευσαν άνθρωποι στην Κεφαλονιά

Καταιγίδα διαστάσεων "κατακλυσμού" χτύπησε την Κεφαλονιά και την Νότια Κέρκυρα με αποτέλεσμα η Κεφαλονιά να έχει μετατραεπί κυριολεκτικά σε λιμνοθάλασσα και στο νησί των Φαιάκων να έχουν ανοίξει τάφοι!

Το τι συνέβη στα δύο νησιά είναι προπομπός του τι έρχεται τις επόμενες ώρες στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Ήδη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, καθώς αυτό που συνέβη στο Ιόνιο έιναι πρωτοφανές.
Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας ξεκίνησε το καταστροφικό του πέρασμα από τη δυτική Ελλάδα και ήδη η Κεφαλονιά δοκιμάζεται τις τελευταίες ώρες.
Η δυνατή νεροποντή που ξεκίνησε στις τρεις το μεσημέρι, κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να μετατρέψει τους δρόμους σε ορμητικά ποτάμια που παρέσυραν στο διάβα τους αυτοκίνητα, τραπέζια, καρέκλες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους.
Η δυνατή νεροποντή που ξεκίνησε από το μεσημέρι, κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να μετατρέψει τους δρόμους σε ορμητικά ποτάμια που παρέσυραν στο διάβα τους αυτοκίνητα, τραπέζια, καρέκλες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους.
Σύμφωνα με τον κύριο Δρακουλόγκωνα, αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, αστυνομία και πυροσβεστική επιχείρησαν σε δεκάδες περιπτώσεις, ενώ απεγκλώβισαν 90 άτομα από αυτοκίνητα, σπίτια και καταστήματα που είχαν πλημμυρίσει.
Όπως δήλωσε ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, δύο άτομα εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους και χρειάστηκε η άμεση συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό τους.

Η απροσδόκητη θεομηνία κατάφερε να ξεριζώσει δέντρα στο νησί, ενώ υπάρχουν ζημιές και στο οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης σε αρκετές περιοχές.
Η Κεφαλονιά ήταν το πρώτο χτύπημα της κακοκαιρίας και ήδη η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει ειδική ανακοίνωση με την οποία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να πάρουν προφυλάξεις αν βρίσκονται στις περιοχές που θα χτυπήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Η κακοκαιρία έπληξε και τα υπόλοιπα Επτάνησα
Η καταιγίδα που έπληξε την νότια Κέρκυρα προκάλεσε καταστροφές στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου.Το οδόστρωμα σε περιφερειακό δρόμο υποχώρησε, ενώ το νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου παρουσίαζε μακάβρια εικόνα αφού πέντε τάφοι άνοιξαν και μετατοπίστηκαν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου