18.9.15

Είναι επικίνδυνο να φοράνε οι γυναίκες σουτιέν στον ύπνο;

Είναι επικίνδυνο να φοράνε οι γυναίκες σουτιέν στον ύπνο; 

Ένα ερώτημα που σίγουρα έχει απασχολήσει όλο το γυναικείο πληθυσμό!

Υπάρχει μια άποψη που υποστηρίζει ότι όσες γυναίκες κοιμούνται φορώντας σουτιέν, αυξάνουν τις πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του δέρματος. Τελικά κάτι τέτοιο ισχύει ή είναι απλά ένας μύθος;

Οι ειδικοί πάντως διατείνονται πως δεν υπάρχουν αποδείξεις που να δείχνουν ότι ο ύπνος με σουτιέν είναι είτε βοηθητικός είτε επιβλαβής.

Οι αλλαγές που μπορεί να προκληθούν μπορεί να οφείλονται σε πολλούς παράγοντες όπως είναι η εγκυμοσύνη, ο θηλασμός, καθώς επίσης ο χρόνος και η βαρύτητα.

Από την άλλη μεριά μία από τις πιο γνωστές ιδιοκτήτριες μπουτίκ της Νέας Υόρκης λέει:

«Είτε υποστηρίζεις το στήθος σου για οχτώ ώρες ή δεν το υποστηρίζεις για οχτώ ώρες. Τι νομίζεις ότι είναι καλύτερο; Πρόκειται για κοινή λογική. Αν το στήθος σου υποστηρίζεται τότε σίγουρα θα μείνει για περισσότερο καιρό στο ύψος του. Όταν βγάζεις το σουτιέν σου στο τέλος της ημέρας το στήθος σου βρίσκεται πιο ψηλά από ότι το πρωί όταν το πρωτοφοράς. Το αν θα φορέσεις ή όχι σουτιέν το βράδυ εξαρτάται πραγματικά από το μέγεθος του στήθους σου. Αν το στήθος σου είναι Α ή B τότε δε χρειάζεται. Αν είναι, όμως, μεγαλύτερο τότε χρειάζεται οπωσδήποτε».

Εύκολα λοιπόν συνάγουμε το εξής συμπέρασμα: Δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση μεταξύ του να κοιμάσαι με σουτιέν και της εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Παρόλα αυτά το σουτιέν κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να σου προσφέρει έξτρα υποστήριξη και άνεση.

Ωστόσο μια καλή ιδέα είναι να φοράς αθλητικά σουτιέν όταν κοιμάσαι και να αποφεύγεις τη μπανέλα!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου