5.9.15

Στα 66 δισ. το κόστος της 7μηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

13 σημεία αποδεικνύουν ότι η ελληνική οικονομία παρουσίασε επιδείνωση τους τελευταίους μήνες, με το κόστος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αγγίζει τα 66 δισ. ευρώ.

Στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τους τελευταίους μήνες η ελληνική οικονομία παρουσίασε επιδείνωση, παρουσίασε ο αρμόδιος επί των οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας.
Eπί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση, μετά την ανάκαμψη του 2014, η ανεργία αυξήθηκε, μετά τη μικρή υποχώρησή της το 2014, η πραγματική οικονομία, λόγω και των κεφαλαιακών περιορισμών, έχει καταρρεύσει, ενώ το κόστος δανεισμού του Δημοσίου έχει διογκωθεί». Την ίδια ώρα, όπως υποστηρίζει ο κ. Σταϊκούρας, «η δημόσια οικονομία έχει επιστρέψει στα πρωτογενή ελλείμματα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου έχουν επιστρέψει σε προ του 2013 επίπεδο, οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων έχουν σημαντικά συρρικνωθεί, ενώ και οι τράπεζες έχουν ανάγκη μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης».
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της επτάμηνης διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας., εξαπολύοντας επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως οδηγεί τη χώρα σε εκλογές για να δραπετεύσει «υπό το βάρος των εσωτερικών αντιφάσεων, αντιθέσεων και διασπάσεων και της ψήφισης του 3ου Μνημονίου».
Σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Σταϊκούρα, το κόστος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ούτε λίγο ούτε πολύ αγγίζει τα 66 δισ. ευρώ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου