8.9.15

Λείπουν 21.000 εκπαιδευτικοί στα σχολεία αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέσπασε ....2.500 σε γραφεία !!!

Ενδεικτικά στην Κεντρική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης ζητήθηκαν 70 μόνιμοι υπάλληλοι, η ηγεσία όμως αποφάσισε να στείλει 110!...

Ξεπέρασαν τις 2.500 οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών από το υπουργείο Παιδείας σε γραφεία την ώρα που τα κενά πριν την...έναρξη της σχολικής χρονιάς υπολογίζονταν σε 21.000.


Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων του Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ) οι αποσπάσεις, παρά τα τεράστια κενά στα σχολεία, έφτασαν στις 31 Αυγούστου τις 2.504 όταν πέρσι είχαν φτάσει τις 2.067. Από αυτές, μάλιστα, οι 2.160 αφορούν αποκλειστικά διοικητικό έργο.

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Κεντρικής Υπηρεσίας της Θεσσαλονίκης, όπου εκλέγεται ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης, όπου ζητήθηκαν 70 μόνιμοι υπάλληλοι, η ηγεσία όμως αποφάσισε να στείλει 110, τοποθετώντας 40 παραπάνω άτομα απ’ όσα ζητήθηκαν.

Κατά τις εκτιμήσεις της ΠΟΣΥΠ τουλάχιστον 1.000 αποσπάσεις θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Συνεργάτες της ηγεσίας του υπουργείου που ερωτήθηκαν σχετικά με τον υψηλό αριθμό αποσπάσεων φέτος - αν και το ζήτημα των αποσπάσεων δεν είναι καινούργιο - διασκέδασαν τις εντυπώσεις αναφέροντας στον Ελεύθερο Τύπο ότι ο αριθμός κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες χρονιές και πως φέτος επιχειρήθηκε κατανομή των αποσπάσεων με ανθρωπιστικά κριτήρια, ώστε εκπαιδευτικοί να βρεθούν κοντά στον τόπο κατοικίας τους...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου