28.8.15

Le Monde: Τέλος οι αυταπάτες για τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ γυρίζουν από τις διακοπές πολύ πικραμένοι.
Πέρασαν από τον φόβο του Grexit στην ευφορία για νίκη του Οχι στο δημοψήφισμα της 5 ης Ιουλίου πριν να ξαναβρεθούν σε μια νύχτα μπροστά στην παράδοση, στις Βρυξέλλες, στις 12 Ιουλίου, γράφει η Le Monde.
«Ακολούθησε η υπογραφή ενός νέου μνημονίου με την Τρόικα που μισούν», προσθέτει.
Μεγάλος τακτικιστής, ο Αλέξης Τσίπρας δεν άφησε τους Ελληνες να πάρουν ανάσα και επιτάχυνε ακόμη περισσότερο τον πολιτικό χρόνο ανακοινώνοντας πρόωρες εκλογές.
Ωστόσο, αν η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι να πιάσει στον ύπνο τους πολιτικούς του αντιπάλους, οι οπαδοί του δεν δείχνουν να μπορούν πλέον να ακολουθήσουν και δείχνουν αποπροσανατολισμένοι από την υπογραφή του Μνημονίου το οποίο προβλέπει μια λίστα μέτρων λιτότητας και μεταρρυθμίσεων που βρίσκονται στους αντίποδες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Την Δευτέρα 24 Αυγούστου, στην τοπική ΣΥΡΙΖΑ στου Γκύζη, στο κέντρο των Αθηνών, τα περισσότερα μέλη είναι σε απόγνωση. Στηρίζουν την επιλογή Τσίπρα και θέλουν να κερδίσει τις εκλογές, αλλά οι τελευταίες εξελίξεις έχουν αφήσει τα ίχνη τους.
«Η υπογραφή του Μνημονίου ήταν σοκ. Εκλαιγα για μια εβδομάδα» δηλώνει η γλύπτρια Σύλα Πέτρου στην Liberation. «Και κλαίω ακόμη…» προσθέτει.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου