27.8.15

ΑΥΡΙΟ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - Ορκίστηκε υπηρεσιακή πρωθυπουργός η Θάνου


Ορκίστηκε υπηρεσιακή πρωθυπουργός η Θάνου - Η αντίστροφη μέτρηση προς τις εκλογές ξεκίνησε

Η αντίστροφη μέτρηση για τις πρόωρες εκλογές ξεκίνησε, με την ορκωμοσία στη θέση της υπηρεσιακής πρωθυπουργού της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου.Αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας η Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου, υπέγραψε το πρωτόκολλο ανάληψης των καθηκόντων της.
Η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα γίνει αύριο το πρωί.
Σύμφωνα με πληροφορίες για το υπουργείο Εσωτερικών προορίζεται ο Αντώνης Μανιτάκης. Για το υπουργείο Εξωτερικών ο Πέτρος Μολυβιάτης, για το Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Μιχάλης Χουρδαλάκης, για το υπουργείο Οικονομίας ο Νίκος Χριστοδουλάκης ή ο Γ. Χουλιαράκης. Ο κ. Χριστοδουλάκης πιθανότατα να αντικαταστήσει τον κ. Σταθάκη. Για το Ναυτιλίας ο Χρήστος Ζώης, για το Προστασίας του Πολίτη ο Αντώνης Μακρυδημήτρης και για το υπουργείο Οικονομικών ο Γιώργος Χουλιαράκης.
Επίσης για το υπουργείο Παιδείας συζητείται η Φρόσω Κιάου, ενώ για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Γιάννης Γιάγκος.
Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Αντώνης Μακρυδημήτρης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες, ενώ ο Αντώνης Ρουπακιώτης, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εργασίας.
Στο Δικαιοσύνης πιθανόν να μετακινηθεί ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ενώ κυβερνητικός εκπρόσωπος πιθανόν να αναλάβει ο Ροδόλφος Μορώνης. Για υπουργός Τουρισμού ακούγεται η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου