5.8.15

ΑΛΛΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΡΘΕ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΓΗ - Βατικανό: ΝΑΙ υπάρχει εξωγήινη ζωή!

Ενα από τα μεγαλύτερα ταμπού της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας τους τελευταίους αιώνες φέρεται ότι είναι έτοιμο να σπάσει το Βατικανό, με την παραδοχή ότι, ναι, υπάρχει... νοήμων εξωγήινη ζωή!

Η άποψη ότι η Γη αποτελεί το κέντρο του σύμπαντος και διαθέτει το «θεϊκό προνόμιο» της ζωής που διαθέτει νοημοσύνη, αποτελεί κοινό τόπο για τα περισσότερα χριστιανικά δόγματα.
Ολα αυτά φαίνεται να αλλάζουν με την παραδοχή του πατήρ Χοσέ Φούνες, διευθυντή του Αστεροσκοπείου του Βατικανού στη Ρώμη, ότι είναι πιθανό να υπάρχει νοήμων ζωή και σε άλλους πλανήτες.
Μία παραδοχή που έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την πάγια πολιτική αιώνων που στάθηκε αφορμή να κατηγορηθούν και να κυνηγηθούν κορυφαίοι εκπρόσωποι της επιστήμης που εξέφραζαν αντίθετες απόψεις, μεταξύ των οποίων και ο Γαλιλαίος. 
Αφορμή για την αλλαγή πολιτικής στάθηκε η πρόσφατη ανακάλυψη ενός πλανήτη που έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με αυτά της Γης και συνεπώς διαθέτει αυξημένες πιθανότητες να φιλοξενούσε στο παρελθόν ή να εξακολουθεί να φιλοξενεί ακόμη και σήμερα κάποιες μορφές ζωής.
Ωστόσο ο Φούνες, έσπευσε να τονίσει ότι η Γη εξακολουθεί να είναι η μοναδική «αγαπημένη» του Θεού αφού μόνο στον πλανήτη μας έχει κάνει την εμφάνιση του ο Χριστός.
«Είναι πιθανό ότι υπήρξε ζωή και μάλιστα κάποιας μορφής νοήμων ζωή σε άλλους πλανήτες. Βέβαια δεν πιστεύω ότι θα έρθουμε ποτέ σε επαφή με κάποιον νοήμονα εξωγήινο. 
Η ανακάλυψη ζωής με νοημοσύνη δεν σημαίνει φυσικά ότι υπάρχει και ένας ακόμη Ιησούς. 
Η ενσάρκωση του υιού του Θεού είναι μοναδικό γεγονός στο Σύμπαν» δήλωσε χαρακτηριστικά. 
Σημειώνεται ότι από το 2008, ο Φούνες είχε δηλώσει ότι η πίστη στην εξωγήινη ζωή δεν έρχεται σε αντίθεση με το καθολικό δόγμα ή την Βίβλο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου