27.8.15

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ το λόμπυ της Δραχμής - Πετράκος στην Β΄Αθηνών και Ψαρρέα στην Μεσσηνία ;

 ΚΑΘΟΔΟΣ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΣΤΗΝ Β΄ΆΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΑΡΡΕΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ;
 
Με την κατάθεση της διερευνητικής εντολής σήμερα από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ολοκλήρωση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στον σχηματισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης, θα κλείσει ο πρώτος κύκλος δράσης της Λαϊκής Ενότητας και θα ακολουθήσει σε μεγάλη κλίμακα εκλογική κινητοποίηση.
Η Λαϊκή Ενότητα αποφεύγει κάθε τοποθέτηση ως προς τους εκλογικούς της στόχους, ωστόσο στελέχη της σημειώνουν ότι θα αποτελέσει επιτυχία η ανάδειξή της σε τρίτο κόμμα. Απαντώντας σε επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος καλούσε σε συστράτευση μέσα από τη δημιουργία ενός «Παλλαϊκού Μετώπου» και να μην πάρει μέρος στις εκλογές η Λαϊκή Ενότητα, ο κ. Λαφαζάνης τον διαβεβαίωσε ότι «η πορεία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, που κατέληξε τελικά στο μνημόνιο, ασφαλώς και δεν προδιαγράφει μια ανάλογη πορεία της Λαϊκής Ενότητας», απορρίπτοντας την πρόταση. Yπογραμμίζει, επίσης, ότι οι βουλευτές του κόμματός του δεν θα συμβιβασθούν όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίσουν και ότι θα ακολουθήσουν το ΟΧΙ μέχρι τέλους.
Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης τόνιζε στην επιστολή του ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις «επιβεβαιώνεται η αρχή ότι δεν μπορείς να χτυπήσεις το Σύστημα μέσα από το Σύστημα, γιατί τελικά θα γίνεις κι εσύ Σύστημα.
Αυτό σημαίνει ότι, εάν πάρετε μέρος στις εκλογές, επιδιώκετε βεβαίως να γίνετε ένα μέρος της αμαρτωλής Βουλής».
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να ανακοινωθεί η συνεργασία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα στη Λαϊκή Ενότητα δεν είναι ιδιαίτερα θετικό για τον Γιάνη Βαρουφάκη, κατά συνέπεια δεν υπάρχουν ενδείξεις συνεργασίας. Μέχρι τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων την επόμενη εβδομάδα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα επιδιώξει την ένταξη στη ΛΑΕ προσωπικοτήτων που συμφωνούν με τις αντιμνημονιακές του θέσεις, αλλά και καλλιτεχνών. Αναμένεται, επίσης, να συγκροτηθεί άμεσα επιτροπή εκλογικού αγώνα.
Επιπλέον, στην πανελλαδική συνδιάσκεψη, που θα γίνει μάλλον την προσεχή Δευτέρα, θα οριστεί συντονιστικό όργανο που θα έχει την ευθύνη της καθοδήγησης του κόμματος για το επόμενο διάστημα και μέχρι να αναδειχθούν τα κομματικά όργανα από το ιδρυτικό συνέδριο, ενώ θα οριστεί και επιτροπή για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων.
Σήμερα, ο κ. Λαφαζάνης ολοκληρώνει τον κύκλο των επαφών του με τη συνάντηση που θα έχει με αντιπροσωπεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ χθες συναντήθηκε με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και συνδικαλιστικούς φορείς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου