5.8.15

Πρακτικές Μαυρογιαλούρου!

Μόλις την Τρίτη, αρχές Αυγούστου δηλαδή, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι έχει υποβληθεί μόλις το 70% των φορολογικών δηλώσεων. 
 
Σπάνια τις τελευταίες δεκαετίες η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων παρατάθηκε μέχρι τα τέλη Αυγούστου!
 
Συνήθως οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων εξαντλούνταν στα τέλη Μαΐου κάθε χρόνου ή το αργότερο στις αρχές Ιουνίου, για ευνόητους και προφανείς λόγους.
Το δυστύχημα είναι ότι αυτή η καθυστέρηση καταγράφεται σε χρονιά μεγάλης οικονομικής κρίσης και σε χρόνο κατά τον οποίο το ελληνικό κράτος έχει άπειρες ανάγκες. 
 
Δυστυχέστερο είναι το γεγονός ότι η αργοπορία είναι απότοκος νοσηρών πολιτικών υπολογισμών ή εκλογικών σχεδιασμών, που πολύ απέχουν από γενικότερα συμφέροντα της χώρας.
Πληροφορούμαστε μάλιστα ότι αντίστοιχοι υπολογισμοί επικρατούν και για την αποστολή των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, του φόρου επί των ακινήτων.

Κατά μια εκδοχή τα εκκαθαριστικά προγραμματίζεται να αποσταλούν στις αρχές Σεπτεμβρίου, εκτός και αν ενδιαμέσως προκηρυχθούν εθνικές εκλογές. Στην περίπτωση αυτή η αποστολή των εκκαθαριστικών σχεδιάζεται να γίνει μετά τις εκλογές.

Πρόκειται προφανώς για ανεπίτρεπτες μαυρογιαλούριες επιλογές που δεν έχουν θέση στις σημερινές συνθήκες μεγάλης εθνικής κρίσης.

Εδώ που έχουμε φθάσει θα περίμενε κανείς από τους επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών να σκίζουν τα ρούχα τους στην κυριολεξία, προκειμένου να συλλέξουν εγκαίρως τους φόρους και όχι να κωλυσιεργούν ή να καθυστερούν την είσπραξή τους για πολιτικούς λόγους.

Ο νέος πολιτικός υπεύθυνος της συλλογής των φόρων, ο οποίος τυχαίνει να προέρχεται από τον κλάδο των εφοριακών, αντιλαμβάνεται τη σημασία και την αξία της έγκαιρης είσπραξης των φόρων.
Υποθέταμε επίσης ότι πρακτικές Μαυρογιαλούρου δεν ταιριάζουν στο ήθος της Αριστεράς, που συχνά - πυκνά επικαλούνται οι τωρινοί κυβερνώντες.

ΤΟ ΒΗΜΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου