4.8.15

Πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες - Πιθανότητα για νέο κύμα καύσωνα κοντά στον Δεκαπενταύγουστο.

Από Πέμπτη έως και την Κυριακή θα δροσίσει ακόμη περισσότερο - Δεν αποκλείεται νέο κύμα καύσωνα κοντά στον Δεκαπενταύγουστο.
Σε πτωτική τάση ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες και μέχρι το τέλος της εβδομάδας και κυρίως το Σαββατοκύριακο με την θερμοκρασία στα ηπειρωτικά να πέφτει στους 31-32 βαθμούς. Τα κύρια χαρακτηριστικά μέχρι και την Κυριακή θα είναι οι μεσημεριανές και απογευματινές μπόρες κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά και το μελτέμι στο Αιγαίο που θα φτάνει τα 5-6 μποφόρ (τοπικά 7 την Πέμπτη και Παρασκευή).
Όσον αφορά την τάση του καιρού, όπως όλα δείχνουν μέχρι τις 11 Αυγούστου θα διατηρηθούν φυσιολογικές οι μέγιστες θερμοκρασίες γύρω στους 32-33 βαθμούς, ενώ υπάρχει πιθανότητα για νέο κύμα καύσωνα κοντά στον Δεκαπενταύγουστο.


Ο καιρός στην Ελλάδα

Την Τρίτη στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανόν το βόρειο Αιγαίο και την Ήπειρο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν μεμονωμένες μπόρες ή καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεθς στα δυτικά 3-4, στα ανατολικά 4-6 και στο Αιγαίο πιθανόν τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη δυτική Ελλάδα.
Την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός αλλά στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και θα σημειωθούν μεμονωμένες μπόρες ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Την Πέμπτη και Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και θα σημειωθούν μεμονωμένες μπόρες ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Το Σάββατο και την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη οπότε και υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4-5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα ανατολικά ηπειρωτικά το Σάββατο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου