13.8.15

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Εκδρομή των Τριτέκνων στην Κωνστατντινούπολη

O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ενημερώνει ότι  πραγματοποίησε, προσκυνιματικού χαρακτήρα, ταξίδι στην Πόλη των πόλεων την Κωνσταντινούπολη. Πρώτος μας σταθμός ήταν το στολίδι της Θράκης η πανέμορφη Ξάνθη. 
Επόμενος σταθμός τα σύνορα, εκεί ως δείγμα καλής θέλησης, να υπερβούμε αυτά που μας χωρίζουν με τους γείτονες, ο πρόεδρος ως εκπρόσωπος του συλλόγου παρέδωσε συμβολικά δώρα στα στρατευμένα ελληνόπουλα που φυλάττουν Θερμοπύλες αλλά και τους Τούρκους στρατιώτες που είναι στην άλλη πλευρά του Ποταμού Έβρου.
Την επομένη μέρα είχαμε την ιδιαίτερη ευλογία να επισκεφτούμε την Αγιά Σοφιά και να θαυμάσουμε αυτό το βυζαντινό αρχιτεκτονικό μεγαλούργημα που στέκει αθάνατο στους αιώνες. Η συγκίνηση ήταν ιδιαίτερη όταν υψώσαμε την ελληνική σημαία και απαγγείλαμε γοερά την φράση που είναι στα χείλη όλου του ελληνισμού «Πάλι με χρόνους, με καιρούς, πάλι δικιά μας θα 'ναι…»
Στα πλαίσια της προσκυνιματικής μας επίσκεψης στην Πόλη, μεταβήκαμε ακτοπλοϊκός και στην Ἱερὰ Θεολογική Σχολὴ της Χάλκης που έχει κλείσει από τις τούρκικες αρχές από το 1971 και ήταν η κύρια θεολογική σχολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης. Οι εγκαταστάσεις της σχολής βρίσκονται στο νησί Χάλκη, ένα από τα Πριγκηπονήσια. Ελπίζουμε, αν και δεν αισιοδοξούμε, ότι οι υποσχέσεις από την τουρκική κυβέρνηση ότι θα επιτραπεί η επαναλειτουργία της Χάλκης θα τηρηθούν.
Απολαυστικό ήταν και το ταξίδι με το καραβάκι στο Βόσπορο και ο καλύτερος τρόπος να θαυμάσεις το μεγαλείο της Πόλης. Η θέα ήταν υπέροχη και σε ταξιδεύει στο χρόνο περνώντας παραλιακά από τις ελληνικές συνοικίες που τα οικοδομήματα που απέμειναν αποτελούν το καλύτερο ταξιδιωτικό προϊόν των Τούρκων.
Την τελευταία μας μέρα στην Πόλη είχαμε την ιδιαίτερη ευλογιά να λειτουργηθούμε στον ιστορικό και Βοσπορινό Γαλατά, στο ομώνυμο Αγιορείτικο Μετόχι της Μονής Αγ. Παντελεήμονος που χοροστάτησε ο Παναγιότατος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος, κατά τη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο. Ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Κορομηλάς μετά το τέλος της λειτουργιάς απένειμε στον Παναγιότατο την πλακέτα με το έμβλημα του συλλόγου και του επεσήμανε πως η σκέψη όλων μας βρίσκεται στον Οικουμενικό Πατριάρχη και στον αγώνα που κάνει κάτω από δύσκολες συνθήκες να κρατήσει τον ελληνισμό και την ορθοδοξία όρθια στην Πόλη. Ο Παναγιότατος μας ευλόγησε και ανταπάντησε πως έχει τις καλύτερες εντυπώσεις από την πρόσφατη επίσκεψη του στην Καλαμάτα ενώ τέλος μας παρακάλεσε να μεταφέρουμε τις θερμότερες ευχές στα μέλη μας στη Μεσσηνία και στον σεβαστό μας Μητροπολίτη κκ Χρυσόστομο.
Η τελευταία μας διανυκτέρευση ήταν στην όμορφη και γραφική Κομοτηνή.
Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη που μας εμπιστεύτηκαν και μας ακολούθησαν στην Κωνσταντινούπολη καθώς και το Ταξιδιωτικό Γραφείο Katsiris Travel για την άρτια οργάνωση αλλά και πραγματοποίηση αυτού του αξέχαστου ταξιδιού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου