30.8.15

Οδοιπορικό στο Νεοχώρι δήμου Μεσσήνης

Σε ψηφιακή μορφή παρουσιαζει το  οδοιπορικού στο Νεοχώρι του Δήμου Μεσσήνης στην ιστοσελίδαwww.neoxorimessinis.weebly.com ομάδα της σχολής Αλγόριθμος που δημιούργησε με αφορμή  την ξενάγηση του προέδρου του χωριού Στάθη Σωτηρόπουλου και της προέδρου του συλλόγου Αναστασίας Γυφτάκη. Στην ιστοσελίδα προβάλλονται οι φυσικές ομορφιές του χωριού που παραμένουν άγνωστες για τους επισκέπτες της Μεσσηνίας .

Το Νεοχώρι του Δήμου Μεσσήνης είναι ένα μικρό αλλά γραφικό χωριό που κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις για το περιηγητή. Οι επισκέπτης του χωριού με τη βοήθεια των ντόπιων θα γνωρίσουν την ιστορική εκκλησία του Αγιάννη χτισμένη σε μια κατάφυτη και παρθένα έκταση που βρίσκεται δίπλα από το ποτάμι όπου και θα συναντήσουν την εντυπωσιακή αερογέφυρα που συνδέει το Νεόχώρι με το Στρέφι. 

Στη Μαντήλα υπάρχει το Πηγάδι που ακόμη στα σπλάχνα του υπάρχει νερό και ήταν σημείο αναφοράς για το χωριό, καθώς εδώ πραγματοποιόντουσαν δρώμενα όπως γλέντια μετά το γάμο όπου η νύφη ερχόταν να πιει νερό ή τα ριζικά στη γιορτή του Αϊ Γιάννη του Ριγανά. 

Στο χωριό υπάρχει και ενετικό κάστρο με απρόσκοπτη θέα στον Μεσσηνιακό κόλπο και την γύρω περιοχή. Στο δημοτικό σχολείο όπου λαμβάνουν δράση πολλές  εκδηλώσεις από την κοινότητα και τον σύλλογο υπάρχει μικρή έκθεση λαογραφικού ενδιαφέροντος. 

Οι μόνιμοι κάτοικοι είναι περίπου εκατό ενώ τα καλοκαίρια το χωριό αποκτά ζωή και γεμίζει από παιδιά. 

Υπάρχουν καφενεία και ψησταριές ενώ ο σύλλογος του χωριού υλοποιεί όλο το χρόνο σε συνεργασία με τη κοινότητα γιορτές, ετήσιο αντάμωμα, αθλητικά δρώμενα και εκδρομές.  

Για τη ξενάγηση  στο χωριό οι επισκέπτες μπορούν να απευθυνθούν στον πρόεδρο του Νεοχωρίου στο τηλέφωνο:6976337142


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου