15.8.15

Ούτε η Θάτσερ δεν είχε εφαρμόσει τέτοιο πρόγραμμα, λέει ο Αλ. Μητρόπουλος

Ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα χαρακτήρισε το τρίτο μνημόνιο ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, σημείωνοντας ότι όχι μόνον η Αριστερά σε όλη την ιστορία της, αλλά ούτε η ίδια η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν είχε εφαρμόσει ανάλογα μέτρα.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι το πρόγραμμα της Θάτσερ του 1988 που την έριξε από την εξουσία ήταν μεγαλύτερης ηπιότητας. «Θεωρητικά όταν ψηφίζεις μνημόνιο κατατάσσεσαι στους μνημονιακούς, άλλο τι αισθάνεσαι», ανέφερε με νόημα ο κ. Μητρόπουλος.
Το νέο δάνειο έχει σκληρές ρήτρες, τόνισε ο κ. Μητρόπουλος, εκτιμώντας ότι οι εταίροι εξαρχής δεν ήθελαν να ρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα, «ήθελαν να καταστήσουν σαφές ότι η αριστερή ελληνική κυβέρνηση θα βεβαιώσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος από τη δική τους λιτότητα».
Χαρακτήρισε δε ανόητες τις εισηγήσεις που γίνονται στον Πρωθυπουργό για εκλογές, συμπληρώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας έκανε την επιλογή η κυβέρνηση «να φύγει μπροστά» με μνημονιακή πολιτική.
«Δεν συμφωνώ ότι θα ανοίξουν τα φτερά της κυβέρνησης με εκλογές για να διαχειριστεί αυτό τον όλεθρο, το τρίτο μνημόνιο», κατέληξε o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει άλλη επιλογή από το να φύγει μπροστά με συμμαχίες «ώστε να εφαρμόσει αυτό που ψήφισε, δηλαδή το τρίτο μνημόνιο».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου