21.8.15

Σκόπια: Δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης ενάντια στους μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα

Ένταση προκλήθηκε πριν από λίγη ώρα στην ουδέτερη ζώνη, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης, όπου εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί, περιμένοντας να εισέλθουν στη γειτονική χώρα.
Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Κιλκίς, συνοριοφύλακες της ΠΓΔΜ χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να απωθήσουν το πλήθος των συγκεντρωμένων που, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται σε περισσότερα από 2000 άτομα.
Η αστυνομία ανέφερε, επίσης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι υπάρχουν δύο τραυματίες, οι οποίοι αναμένεται να μεταφερθούν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου.
Η αστυνομία της ΠΓΔΜ έριξε και δακρυγόνα για να διαλύσει το πλήθος χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που προσπαθούσαν να εισέλθουν στην χώρα αυτή από την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters στην μεθόριο.
Ορισμένες χιλιάδες άνθρωποι από την Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία, πολλοί Σύροι πρόσφυγες, βρίσκονται στα σύνορα μετά την χθεσινή απόφαση της ΠΓΔΜ να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα νότια σύνορά της λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών.
Η αστυνομία για την αντιμετώπιση των ταραχών έριξε δακρυγόνα για να απωθήσει το οργισμένο πλήθος που ζητούσε να περάσει στο έδαφος της ΠΓΔΜ, πρόσθεσε ο δημοσιογράφος του Reuters.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου