4.7.15

Αναβλήθηκαν μέχρι και γάμοι λόγω του CapitalControl!

Στον αέρα και οι γάμοι… λόγω των capital controls. 

Αρκετοί γάμοι που ήσαν προγραμματισμένοι για το Σαββατοκύριακο αναβλήθηκαν αφού η νύφη… δεν είχε να πληρώσει το νυφικό της, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ο γάμος έγινε αλλά αναβλήθηκε η δεξίωση!

 Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από την Δευτέρα μέλλουσες νύφες και γαμπροί απευθύνονταν στους Οίκους Νυφικών με τους οποίους είχαν συμφωνήσει να ενοικιάσουν ή να αγοράσουν το γαμήλιο φόρεμα και παρακαλούσαν να το εξοφλήσουν με δόσεις ή… μετά τον γάμο, αφού δεν μπορούσαν να βγάλουν χρήματα από την τράπεζα ή δεν είχαν μετρητά στο σπίτι. 
Αρκετοί ιδιοκτήτες Οίκων ανταποκρίθηκαν θετικά στην έκκληση των ζευγαριών. 
Κάποιοι όμως είπαν όχι και η νύφη… ξέμεινε από νυφικό! 
Προτίμησε λοιπόν να αναβάλλει τον γάμο αφού ούτως ή άλλως… δεν είχε να πληρώσει και το τραπέζι!Στις περισσότερες όμως περιπτώσεις που τελικά το ζευγάρι αποφάσισε να κάνει τον γάμο… ανέβαλλε το τραπέζι! 
Γιατί εκεί απαιτούνταν χιλιάδες ευρώ σε μετρητά (το φθηνότερο τραπέζι ξεκινά από 20 ευρώ το άτομο) και κάποιοι δεν είχαν μετρητά να πληρώσουν. 
Έτσι… ειδοποίησαν συγγενείς και λοιπούς καλεσμένους ότι λόγω capitalcontrolείναι μεν καλεσμένοι στην εκκλησία αλλά το τραπέζι δεν θα γίνει!

Τα ίδια και με βαπτίσεις!

Λίγο έλειψε να μην βαπτιστούν και παιδιά λόγω της κρίσης και των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων. Όμως τα έξοδα μίας βάπτισης είναι πολύ λιγότερα κι έτσι… τα μωρά θα αποκτήσουν όνομα! Όμως και πάλι.. αναβλήθηκαν δεξιώσεις βαπτίσεων. Έτσι οι καλεσμένοι των συγκεκριμένων βαπτίσεων θα περιοριστούν… στο γλυκό που δίνεται στην εκκλησία μετά την τελετή!

Η κρίση… σκότωσε και το σεξ!

Η οικονομική κρίση σκοτώνει τη ζωή του ζευγαριού, βαδίζοντας στα 7 χρόνια που ήλθαν τα πάνω κάτω στη χώρα μας. Μια διαπίστωση που ουσιαστικά φαίνεται όλο και περισσότερο μέρα με την ημέρα, καθώς τα επιστημονικά μας δεδομένα φωτογραφίζουν όλο και πιο έντονα την οικονομική δυσπραγία, με το χρήμα να στερεύει και τις ανθρώπινες σχέσεις να οδηγούνται στα κάγκελα! Η ανεργία που σκοτώνει χαρακτηριστικά τον άνδρα, οδηγεί τη γυναίκα στην απελπισία και απόγνωση, βλέποντας την οικονομία της οικογένειας να περιορίζεται και να απειλεί και τις βασικές ανάγκες, κυρίως των παιδιών, κάτι που την θυμώνει και τα «χώνει» στον άνεργο σύζυγο και πατέρα των παιδιών της. Όσο για τον σύντροφο τον έχει ξεχάσει, αφού κάθε πρωί πνίγεται από τις υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρώσει.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου