10.7.15

Τσίπρας: «Εγώ δεν θα γίνω Παπαδήμος. Εδώ ήρθαμε όλοι μαζί... Η΄ συνεχίζουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί»


Τσίπρας: «Εγώ δεν θα γίνω Παπαδήμος. Εδώ ήρθαμε όλοι μαζί... Η΄ συνεχίζουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί»

«Πήραμε εντολή να φέρουμε καλύτερη συμφωνία από το τελεσίγραφο του Eurogroup, όχι να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας στη Βουλή.
«Εγώ δεν πρόκειται να γίνω νέος Παπαδήμος. Εδώ που ήρθαμε, ήρθαμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί. Η συνεχίζουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί» είπε. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε έντονη συγκινησιακή φόρτιση όταν έλεγε αυτά ο πρωθυπουργός.
Αξιοσημείωτη είναι πάντως η στάση του Π. Λαφαζάνη ο οποίος προφανώς σκόπιμα πήγε με αρκετή καθυστέρηση, δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις και φουντώνουν τα σενάρια περί παραίτησής του.
Λίγο αργότερα, παίρνοντας το λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ζήτησε "επιτέλους να κυβερνήσουμε", προτείνοντας την αξιολόγηση των στελεχών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν ως προς αυτό. Επίσης πρόσθεσε: «Πρέπει να αποφασίσουμε ποια είναι η θέση μας στην Ευρώπη».
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσκαλώτος παρουσίασε τη βάση των προτάσεων της κυβέρνησης αναλυτικά, επί περίπου δεκαπέντε λεπτά. Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε: «Το παλεύουμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή».
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και η Πολιτική Γραμματεία συνεδριάζουν σήμερα το πρωί, με θέμα την έγκριση της πρότασης της κυβέρνησης.
Για την ολοκλήρωση των κομματικών διαδικασιών απομένει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που είναι προς το παρόν ανοιχτή ως προς τον χρόνο πραγματοποίησής της, με πιθανότερη ημέρα το Σάββατο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου