11.7.15

Τι σημαίνει η απώλεια της δεδηλωμένης για τον Τσίπρα;

Μετά τις διαφοροποιήσεις πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είτε καταψήφισαν είτε δήλωσαν παρόντες στην ονομαστική ψηφοφορία για την ελληνική πρόταση, κορυφαίοι κυβερνητικοί κύκλοι ανέλυσαν το σενάριο της επόμενης ημέρας.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα προχωρήσει στη συμφωνία με τους δανειστές, αφού όλα βέβαια προχωρήσουν χωρίς προβλήματα από την πλευρά των δανειστών.

Μετά τη συμφωνία, ο κ. Τσίπρας θα φέρει τα μέτρα του νέου μνημονίου στη Βουλή, όπου εκεί θα γίνει και το τελικό ξεκαθάρισμα. 
Με όλες τις απαραίτητες ζυμώσεις που θα γίνουν μέχρι τότε, ο έλληνας πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους κυβερνητικούς βουλευτές να υπερψηφίσουν τα μέτρα σε μία προσπάθεια να τους αλλάξει γνώμη και να μην χαθεί η δεδηλωμένη όπως στη χθεσινοβραδυνή  ψηφοφορία.

Εάν τα πράγματα δεν κυλήσουν έτσι και υπάρχουν και πάλι διαφοροποιήσεις ή και νέοι βουλευτές ταχθούν κατά των μέτρων, τότε ο έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα παραιτηθεί.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος με τη σειρά του θα δώσει εντολή σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό, πρόσωπο ευρείας αποδοχής που θα σχηματίσει νέα κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση αυτή θα κληθεί να εφαρμόσει τα μέτρα της συμφωνίας και μόνο όταν η χώρα φτάσει σε επίπεδα μιας κανονικότητας, τότε θα προκηρυχθούν εθνικές εκλογές.


newsit

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου