24.7.15

Επέμβαση των ΜΑΤ στον Σταθμό Λαρίσης του ΟΣΕ

16 προσαγωγές, 3 συλλήψεις ατόμων του αντεξουσιαστικού χώρου που ήθελαν να πάνε σιδηροδρομικώς στη Βέροια, χωρίς όμως να πληρώσουν εισιτήριο! 

Συμπλοκές και έντονες αντιπαραθέσεις που κατέληξαν σε προσαγωγές και συλλήψεις, εξελίχθηκαν τα ξημερώματα στον Σταθμό Λαρίσης, όταν περίπου 100 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, επιχείρησαν να ταξιδέψουν με τρένο, χωρίς εισιτήριο, για την περιοχή της Βέροιας.
Η κίνησή τους προκάλεσε την αντίδραση των ελεγκτών και επιβατών, εξαιτίας της καθυστέρησης αναχώρησης του συρμού.


ΜΑΤ και ομάδα ΔΕΛΤΑ, κατέκλυσαν τον Σταθμό Λαρίσης, σε μία προσπάθεια απομάκρυσης των ατόμων από τον σιδηροδρομικό σταθμό. Η ομαδική προσέλευση των νεαρών καταγράφηκε στις 02:40, με τους νεαρούς να επιβιβάζονται στο τρένο χωρίς να έχουν καταβάλει το αντίστοιχο αντίτιμο του ταξιδιού. Στη θέα των αστυνομικών που ειδοποιήθηκαν, οι νεαροί ξεκίνησαν τα συνθήματα και τις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, οι αστυνομικοί προέβησαν σε 16 προσαγωγές εκ των οποίων οι τρεις κατέληξαν σε συλλήψεις.








Κατηγορούνται κατά περίσταση για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών, αντίσταση, εξύβριση και παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών.


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επιδίωξη των νεαρών ήταν το ταξίδι τους στη Βέροια και η συμμετοχή τους στο 3ήμερο φεστιβάλ «Ελευθερίας vol. 6» με συναυλίες μουσικών συγκροτημάτων της underground μουσικής σκηνής. Το φεστιβάλ, που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή, διεξάγεται λίγο έξω από τη Βέροια, στα Πλατανάκια Βεργίνας.

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου