5.7.15

Ας μην αφήσουμε το μίσος να μας καθοδηγήσει στην κάλπη...

 Καλησπέρα φίλες και φίλοι.

Είμαι ένας δάσκαλος που με μισθό 900 ευρώ ζω την οικογένειά μου με τα τρία μου παιδιά.

Έζησα την ανεργία ουσιαστικά για 10 ολόκληρα χρόνια. Από το 1994 έως το 2004. Εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα και σαν υπάλληλος (2006-2008) αλλά και ως ελεύθερος επαγγελματίας λειτουργώντας την επιχείρηση της γυναίκας μου (2004-2006). Διορίστηκα στο δημόσιο το 2008, σε ηλικία 40 χρονών μετά από εξετάσεις ΑΣΕΠ (πάλι καλά που βρέθηκε κι αυτό).

Δεν ήμουν ποτέ σε κανένα κόμμα, δεν ψήφισα ποτέ ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Ανήκα και ανήκω στον χώρο της Αριστεράς με έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα, τον σεβασμό του συνανθρώπου μας και τις μεταρρυθμίσεις. Δυστυχώς, αυτό που βιώνουμε σήμερα, δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά που ονειρευόμαστε.

Ανέκαθεν πίστευα και πιστεύω ότι το πρόβλημά μας είναι καθαρά η πολιτική ηγεσία του τόπου. Στις τελευταίες εκλογές ψήφισα το Ποτάμι γιατί θεωρώ πως είναι το μοναδικό κόμμα που στηρίζει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για το κράτος (αξιοκρατία, διαφάνεια), μακριά από πελατειακές σχέσεις. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι πολιτικά κεφάλαια που πλέον δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος μιας κοσμογονικής μεταρρύθμισης που απαιτείται. Ο ΣΥΡΙΖΑ επί πέντε μήνες δεν έφερε ούτε μία μεταρρύθμιση στο κράτος.

Αυτή η αλλαγή μπορεί να συμβεί ΜΟΝΟ με μια κυβέρνηση όπου όλο το πολιτικό μας σύστημα θα συνεισφέρει, ώστε επιτέλους να ενηλικιωθούμε και να καταλάβουμε πως πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια και να εργαστούμε ενωμένοι. Ίσως θα πρέπει να κάνουν στην άκρη κι όσοι/όσες συμμετείχαν στα κοινά μέχρι πρότινος για λόγους και συμβολικούς αλλά και ουσιαστικούς. Απέτυχαν.

Ό,τι και να ψηφίσουμε αύριο, θα υποφέρουμε. Κάποιοι περισσότερο, κάποιοι λιγότερο. Αν το πολιτικό μας σύστημα τα βρει όμως, θα πονέσουν λιγότερο οι αδύνατοι. Διαφορετικά, θα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση με αποτέλεσμα να συνεχίσουμε να την πληρώνουμε εμείς, οι πιο αδύναμοι.

Πιστεύω πως ο μόνος τρόπος να αναγκάσουμε το πολιτικό μας σύστημα προς μια τέτοια κατεύθυνση, είναι να πούμε αύριο ΝΑΙ. Ο μόνος τρόπος να καταλάβουν όλοι πως πλέον δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Με το ΟΧΙ ενισχύουμε την πόλωση και οδηγούμαστε σε πρωτόγνωρες καταστάσεις χωρίς συμμάχους και χωρίς προοπτική.

Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν πως ο λαός θέλει να παραμείνουμε στο ευρώ. Το λένε όλες οι δημοσκοπήσεις και μάλιστα με συντριπτικά ποσοστά, κοντά στο 80%. Ένα τέτοιο μήνυμα αύριο θα μεταφέρει πλέον το μπαλάκι στους εταίρους μας, οι οποίοι θα έχουν πλέον και ηθική υποχρέωση να μας κρατήσουν ζωντανούς και αξιοπρεπείς.

Ας μην αφήσουμε το μίσος να μας καθοδηγήσει στην κάλπη. Δεν θέλω να σκεφτώ τι θα συμβεί αν επικρατήσει το ΟΧΙ. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστούμε πολλή δύναμη και πολλή τύχη.

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε.

*Ο Γιώργος Μπαμπάτσικος είναι δάσκαλος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου