18.7.15

Ακόμη να καλέσει κάποιος εισαγγελέας το πλουσιοκόριτσο της Δραχμής κ. Νάντια Βαλαβάνη;

Η μητέρα της Νάντιας Βαλαβάνη ζει στο Ηράκλειο και κατέθεσε αίτημα με τον λογιστή της να κάνει ανάληψη των 200.000 ευρώ, τα οποία μάλιστα το υποκατάστημα της Εθνικής στην κρητική πόλη τής τα έστειλε στο σπίτι.

«Τα λεφτά είναι οι οικονομίες μιας ζωής, φοβήθηκα και τα πήρα στο σπίτι. Δεν τα έβγαλα στο εξωτερικό όπως άλλοι», είπε η Αρτεμις Βαλαβάνη στην εφημερίδα.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες τη κ. Αρτεμις Βαλαβάνη ρευστοποίησε μια προθεσμιακή κατάθεση ύψους 95.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό προήλθε από λογαριασμούς στην ίδια τράπεζα, στο ίδιο υποκατάστημα της ΕτΕ στο Ηράκλειο.
Η κυρία Νάντια Βαλαβάνη, ακόμα και με ανακοίνωση που εξέδωσε, απέφευγε επιμελώς να μιλά για την υπόθεση, για την οποία βοούσε όλη η Κρήτη και η υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ είχε δηλώσει ότι η ίδια δεν σήκωσε ούτε 1 ευρώ, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στη μητέρα της.
Την εν λόγω υπόθεση έφερε στο φως της δημοσιότητας ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες με ερωτήσεις του στη Βουλή ζητούσε να ερευνηθούν οι λογαριασμοί υπουργών και των συγγενών τους α’ και β’ βαθμού, «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά τη Νάντια Βαλαβάνη.
Μένει ωστόσο να διερευνηθεί εάν η υπόθεση της ανάληψης των 200.000 ευρώ εμπίπτει στις αρμοδιότητες της ποινικής δικονομίας, αν και εφόσον προκύψει ότι η μητέρα της Νάντιας Βαλαβάνη είχε ενημερωθεί για το κλείσιμο των τραπεζών από την κόρη της, θέμα το οποίο ως αρμόδια υπουργός ήταν σε θέση να γνωρίζει.
Ενα ερώτημα που πλανάται είναι εάν η Νάντια Βαλαβάνη θα παραιτηθεί και από βουλευτής.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι η Ν. Βαλαβάνη, γνωρίζοντας προφανώς ότι θα αποκαλυφθεί η υπόθεση, δήλωνε δεξιά και αριστερά ότι τα τελευταία χρόνια δεν πολυμιλούσε με τη μητέρα της…
184006

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου