3.7.15

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ κούρεμα καταθέσεων !!!

Μην ακούτε ότι σας λένε! 

Οι πηγές μας είναι απόλυτα ασφαλείς και θα επιβεβαιώσουν αυτό που γράψαμε πριν μέρες ότι πάμε σε κούρεμα καταθέσεων!

Το κούρεμα καταθέσεων θα κυμανθεί σε υψηλά ποσοστά (κοντά στο 40 -  50%

Το όριο καταθέσεων στο οποίο θα επιβληθεί κούρεμα θα είναι πολύ χαμηλό  

Μόνη περίπτωση να αποφευχθεί το κούρεμα καταθέσεων είναι να κλειστεί συμφωνία τη Δευτέρα, οπότε και αναμένεται να τελειώσουν τα χαρτονομίσματα στα ATM των τραπεζών και η κατάσταση να γίνει ακόμα πιο αποπνικτική!

Η κυπριακή κυβέρνηση απέσυρε λεφτά από την Ελλάδα

Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα στην Κύπρο, ότι το ίδιο το κράτος απέσυρε λεφτά από ελληνική τράπεζα, μια βδομάδα πριν την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον πρωθυπουργό και την επιβολή των capital controls.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Φιλελεύθερος, το Γενικό Λογιστήριο του κράτους απέσυρε στις 19 Ιουνίου από ελλαδική τράπεζα στην Αθήνα ποσό 1,5 εκατ. ευρώ «επαναπατρίζοντας» τα χρήματα στην Κύπρο.
Η ενέργεια αυτή έγινε παρά τη διαφωνία του υπουργείου Εξωτερικών και την έντονη αντίδραση του πρέσβη, Κυριάκου Κενεβέζου, που θεώρησαν πως στη φάση αυτή και τις δυσκολίες που βιώνει η Ελλάδα, τούτο θα ήταν λάθος και δίνει αρνητικά μηνύματα.
Η εφημερίδα γράφει ότι επειδή το πόσο είναι μεγάλο, περιήλθε σε γνώση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία είναι ενοχλημένη για την εξέλιξη αυτή και είναι θορυβημένη με την ενέργεια αυτή του κυπριακού κράτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών είχε διαφωνήσει για την απόφαση αυτή ενώ υπήρξε και τηλεγράφημα του πρέσβη προς τη Λευκωσία, ο οποίος εξηγούσε πως λόγω των δραματικών εξελίξεων στην Ελλάδα τούτο θα ήταν λάθος κίνηση. Θέση που υιοθέτησε και η ηγεσία του ΥΠΕΞ.
Από την πλευρά της η Γενική Λογίστρια του κράτους, Ρέα Γεωργίου, ανέφερε στον «Φιλελεύθερο» πως αυτό, δηλαδή η μεταφορά χρημάτων πίσω στην Κύπρο, αποτελεί «συνήθης πρακτική». Είπε πως συγκεντρώθηκαν πολλά λεφτά και πως έπρεπε να επιστραφούν.
«Δεν κάναμε τίποτε διαφορετικό από τη συνήθη πρακτική», ανέφερε. Σημειώνεται πως το 2013 μεταφέρθηκαν καταθέσεις από την Ελλάδα στην Κύπρο.
Όπως γράφει η εφημερίδα μετά το κλείσιμο των τραπεζών στην Ελλάδα, μεταφέρθηκαν 80.000 ευρώ μετρητά από το κρατικό ταμείο, στην Αθήνα, με τη συνοδεία αστυνομικού, για τις ανάγκες της πρεσβείας (μισθοί, μεταφορά ασθενών και περίθαλψη κ.α).

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου