10.7.15

ΑΥΤΟΙ αποτελούν το λόμπυ της δραχμής !

ΠΑΛΑΙΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΦΕΡΟΥΝ ΒΑΡΕΩΣ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΔΕΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΡΜΑ

Για κάποιους, το κυριακάτικο δημοψήφισμα αφορούσε κυρίως το «ναι» ή το «όχι» στον δρόμο που έχουν ανοίξει ιδεοληπτικοί καιροσκόποι και η συμμορία του «λόμπυ της δραχμής» για την μετατροπή μιας κρατικοδίαιτης χώρας σε βαλκανική πρωτεύουσα πασών των μαφιών…

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

                  Το «λόμπυ της δραχμής» είναι πανίσχυρο και ζάπλουτο. Στην ψηφιακή όμως εποχή μας, είναι και γνωστό. Οι κ.κ. Σόϊμπλε, Ολάντ, Ρέντσι, Γιούνκερ και οι κυρίες Μέρκελ και Λαγκάρντ γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι το συνθέτουν,  πόσο χρήμα διαθέτουν και τί επιδιώκουν οι άνθρωποί του.
Έλληνες αδίστακτοι, που ζήλωσαν την δόξα της μαφίας και σήμερα θέλουν να υλοποιήσουν το «όραμά» τους, που είναι η διάλυση της Ευρώπης προς όφελος αμερικανικών κυρίως κερδοσκοπικών κεφαλαίων, τα οποία έχουν επενδύσει πολλά στον Τσίπρα και την ιδεοληπτική παρέα του.
Παλαιοί χρηματοδότες της χούντας, κάποιοι από αυτούς, φέρουν βαρέως το ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έδεσε την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό άρμα. Έβλεπαν με δέος από το 1979 την χώρα να μπορεί να γίνει ευρωπαϊκού τύπου δημοκρατία, με κοινωνική οικονομία της αγοράς, αλλά και με όσο γίνεται υγιή ανταγωνισμό –ο οποίος απωθεί τα όρνεα του μεταπρατισμού και της αρπακόλας.
Έπρεπε λοιπόν να σαμποτάρουν με κάθε τρόπο την πορεία αυτή, μέσα από άτυπες συμμαχίες στο πολιτικό σύστημα και σε άλλες αρθρώσεις της κοινωνίας. Κυρίως, όμως, έπρεπε να καταλάβουν το κράτος, που ήταν και η αγελάδα την οποία άρμεγαν.
Σε πρώτη φάση διείσδυσαν στην Νέα Δημοκρατία όπου τοποθέτησαν τους ανθρώπους τους, χρηματοδότησαν το ΠΑΣΟΚ και την άνοδό του στην εξουσία, έρριξαν την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πολέμησαν λυσσωδώς από το 2000 και μετά την κυβέρνηση Κώστα Σημίτη, δηλητηρίασαν με τα μέσα επικοινωνίας τους την κοινή γνώμη, υπονόμευσαν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή και από το 2010 παίζουν ανοιχτά το χαρτί του Αλέξη Τσίπρα.
Παράλληλα, από την είσοδο της χώρας στην ευρωζώνη και μετά, στηρίζουν δυναμικά και τον εθνικολαϊκισμό στην Ελλάδα. Είναι δε πολύ πιθανόν να έχουν και προσβάσεις στον φασιστικό σχηματισμό της Χρυσής Αυγής. Από το 2006 δε, τροφοδοτούν με χρήμα και το ρωσικό εθνικομπολσεβικιστικό κίνημα, θεωρητικός του οποίου στην Ελλάδα είναι ο κ. Δημήτρης Κιτσίκης, συγγραφέας και του ομώνυμου βιβλίου. Επίσης, μέλη του «λόμπυ της δραχμής» συνεργάζονται και χρηματοδοτούν το Ινστιτούτο Πολιτικής και Οικονομίας του Πωλ Κραιγκ Ρόμπερτς στην Αμερική, το οποίο τα τελευταία χρόνια παίζει χοντρά την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και στην συνέχεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με κεφάλαια που οι ευρωπαϊκές αρχές υπολογίζουν στα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, το «λόμπυ της δραχμής» διατηρεί πολύ καλές «σχέσεις» και με τους ευρωσκεπτικιστές, Γάλλους και Βρεταννούς –εξ ου και τα εγκώμια που έπλεξαν στον κύριο Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο η Γαλλίδα ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν και ο Βρεταννός Ν.Φαράντζ. Σημειώνουμε ότι την γαλλική ακροδεξιά ενισχύουν δύο γνωστοί Έλληνες γαλλοτραφείς επιχειρηματίες, που απομακρύνθηκαν από την γαλλική κεντροδεξιά επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζύ και όταν υπουργός Οικονομικών ήταν η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ. Υποθέτουμε ότι το «γιατί» της απομάκρυνσης αυτής είναι εύκολα κατανοητό.
Σήμερα, σημαντικός θεωρητικός του «λόμπυ της δραχμής» –εκ του ασφαλούς, βέβαια, από την Γενεύη– είναι ο πάλαι ποτε αντικομμουνιστής καθηγητής δρ. Νίκος Καλογερόπουλος, ιδρυτής και σχετικού Ινστιτούτου. Ο κύριος καθηγητής έδωσε, διαδικτυακά, μεγάλη μάχη για το «όχι» στο δημοψήφισμα, τονίζοντας με έμφαση ότι η επάνοδος στην δραχμή θα αποτελέσει την αρχή αναγέννησης για την ελληνική βιομηχανία –μία βιομηχανία που έχει ήδη καταρρεύσει από τον κρατισμό και την απέχθεια «βιομηχανιών» του «λόμπυ της δραχμής» να πραγματοποιήσουν παραγωγικές επενδύσεις.
Τασσόμενος, βέβαια, στην πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, ο εκ Γενεύης καθηγητής απλώς αναιρεί και όλα τα περί μαρξισμού παλαιότερα βιβλία του.
Υπό τις προαναφερόμενες συνθήκες, την προσεχή Κυριακή κρίνεται το μέλλον της χώρας στον 21ο αιώνα. Ευρωπαϊκή ή Κολομβιανή επιλογή, είναι το μεγάλο διακύβευμα.


πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου