11.7.15

Η Φοινικούντα γιόρτασε την Πολιούχο της Παναγία την Τριχερούσα !

Την Πολιούχο τους Παναγία Τριχερούσα γιόρτασαν με κάθε λαμπρότητα σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της Φοινικούντας.
Μεγάλη ήταν προσέλευση των κατοίκων της κωμόπολης, καθώς και των ευλαβών προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι έσπευσαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προκειμένου να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα της Παναγιάς και να ζητήσουν την χάρη και την ευλογία της.
Ο εορτασμός ξεκίνησε από το απόγευμα της Παρασκευής  με την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού. Σήμερα το πρωί την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμεντος και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου. Κορύφωση της θρησκευτικής πανήγυρης ήταν η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, υπό τη συνοδεία του στρατιωτικού αγήματος της 120 ΠΕΑ και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου-Νέστορος.
Τόσο ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης όσο και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή παρέστησαν στην Θεία Λειτουργία αλλά και στη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας. Το παρόν επίσης έδωσαν οι Αντιπεριφεριάρχες ΠΕ Μεσσηνίας κ. Ελένη Αλειφέρη και κ. Περικλής Μαντάς, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Καλαμάτας Ταξίαρχος Θεόδωρος Λάγιος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας Ταξίαρχος Αδαμάντιος Μητρόπουλος και ο Υπολιμενάρχης Πύλου κ. Λεωνίδας Κουκούτσης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου