27.6.15

To ΔΝΤ δεν δίνει παράταση για την πληρωμή της δόσης


To ΔΝΤ δεν δίνει παράταση για την πληρωμή της δόσης

Κανένα σχόλιο δεν υπάρχει, επισήμως και ανεπισήμως, από Λευκό Οίκο, Αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ΔΝΤ για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στην Ουάσινγκτον Μιχάλης Ιγνατίου, σε σχετικές ερωτήσεις που υποβλήθηκαν στους παραπάνω, δεν υπήρξαν απαντήσεις.
Σε ό,τι αφορά την πληρωμή των δόσεων στο ΔΝΤ αξιωματούχοι του Ταμείου παραπέμπουν στις πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου του Τζέρι Ράις, ο οποίος είχε πει πως δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση.
Προσερχόμενη στο Eurogroup, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε:
"Μαζί με τους άλλους θεσμούς πάντα δείξαμε ευελιξία για προσαρμογή στις νέες οικονομικές και πολιτικές καταστάσεις στην Ελλάδα. Ο σκοπός των ενεργειών όλων μας είναι βασικά να επαναφέρουμε την σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας. Να επαναφέρουμε την οικονομική της ανεξαρτησία όπως έγινε στις περιπτώσεις της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας για παράδειγμα. Και αυτό είναι που θα συνεχίσουμε να κάνουμε".
Και συνέχισε: "Απαιτείται μια ισορροπημένη προσέγγιση. Από τη μία χρειάζονται βαθιές δομικές μεταρρυθμίσεις για να αλλάξει η ελληνική οικονομία και να γίνει πιο παραγωγική, πιο αποτελεσματική έτσι ώστε να παράξει περισσότερες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Αυτό απαιτεί επίσης δημοσιονομική προσαρμογή που συνεισφέρει στην ανάπτυξη. Από την άλλη χρειάζεται οικονομική στήριξη και λειτουργία πάνω στο χρέος από τους Ευρωπαίους εταίρους. Πάντα εργαστήκαμε σε αυτές τις γραμμές και έχω δώσει αυτές τις κατευθύνσεις και θα το ξανακάνω. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου