25.6.15

Η Le Monde αποκαλύπτει το σχέδιο ανατροπής Τσίπρα – Στη θέση του ο Στουρνάρας!

Σχέδιο ανατροπής του Αλέξη Τσίπρα αποκαλύπτει έμμεσα αλλά σαφέστατα η εφημερίδα Le Monde στη διαδικτυακή της έκδοση. 
 Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, το διευθυντήριο της Ευρώπης έχει έτοιμο ως «διάδοχο» πρωθυπουργό τον Γιάννη Στουρνάρα.
Σύμφωνα με το άρθρο, στις επόμενες κρίσιμες ημέρες στην Ελλάδα που χωρίς συμφωνία και πληρωμή της δόσης του ΔΝΤ θα οδηγήσουν σε μια «πολιτική ταραγμένη εποχή», το γερμανικό διευθυντήριο έχει ως «λύση» να επαναλάβει ό,τι συνέβη με την κυβέρνηση Παπαδήμου, με τον Γιάννη Στουρνάρα να παίζει αυτή τη φορά τον ρόλο του τραπεζίτη πρωθυπουργού.
Στο άρθρο αναφέρεται και η δήλωση Σαμαρά σε συνέντευξη του, για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας σε περίπτωση που χάσει τη δεδηλωμένη ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η ιδέα είναι να τεθεί επικεφαλής της κυβέρνησης κάποιος τεχνοκράτης και αυτός ο τεχνοκράτης που θα γίνει Πρωθυπουργός είναι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γιάννης Στουρνάρας, «ένας άνθρωπος δημοφιλής στους ευρωπαϊκούς κύκλους».
Αναφέρεται επίσης ότι υπάρχει για την κυβέρνηση και ο πειρασμός των πρόωρων εκλογών, πιθανώς στις 2 Αυγούστου.
Στην εφημερίδα μιλά ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος λέει ότι αν όλα τα μέρη συμφωνήσουν τότε, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση εθνικής ενότητας μπορεί να δημιουργηθεί ακόμη και σε μία ημέρα.
Για την προκήρυξη εκλογών τώρα, η διαδικασία είναι πιο πολύπλοκη.
Κατ’ αρχάς ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να παραιτηθεί για να τις προκαλέσει και αυτό σημαίνει ότι μέχρι αυτές να γίνουν -με μικρότερο όριο τον ένα μήνα- τη χώρα θα αναλάβει υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Και πάλι οι ηγέτες των κομμάτων θα πρέπει να επιλέξουν την προσωπικότητα που θα γίνει Πρωθυπουργός μεταξύ των τριών Ανωτάτων Δικαστών της χώρας.
«Μια τέτοια κυβέρνηση δεν θα είναι πολιτικά θεμιτό να διεξάγει διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες», σύμφωνα με τον κ Αλιβιζάτο.
Υπάρχει βεβαίως και η λύση ενός δημοψηφίσματος που περνά από το μυαλό του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να συμβουλευτεί το λαό για το τι θα πρέπει να κάνει.

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου