25.6.15

Έτοιμος και ο Λαφαζάνης για την Kolotoumpa !

Εν μέσω δύο τελεσιγράφων βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας.
Ένα αυτό των δανειστών όπου
όπως όλα δείχνουν ετοιμάζονται να του πουν «take it or leave it» με βάση τις τελευταίες πληροφορίες από Βρυξέλλες που φτάνουν στην Αθήνα, και ένα άλλο τελεσίγραφο από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις των δανειστών.
Είναι δε τόσο τεταμένη η κατάσταση στην Κουμουνδούρου που όπως αναφέρουν πληροφορίες δεκάδες βουλευτές, πρώτα απ’ όλα οι της Αριστερής Πλατφόρμας του Λαφαζάνη και όχι μόνο, έχουν διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και ζητούν εδώ και τώρα από τον Τσίπρα την αποχώρηση από τις διαπραγματεύσεις και την προκήρυξη εκλογών.
Το κλίμα αυτό επιβεβαιώνεται και από την αρθρογραφία της Ίσκρα τις τελευταίες ώρες όπου έχει οξυνθεί η κριτική της όχι μόνο προς τους θεσμούς και γίνεται λόγος για «εν λευκώ παράδοση της χώρας» και «συνθηκολόγηση» σε περίπτωση που κλειστεί αυτή τη στιγμή συμφωνία, αλλά σφοδρή κριτική ασκείται και προς το Μαξίμου για τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Είναι ενδεικτικό, αποκαλυπτικό και αντιπροσωπευτικό ένα άρθρο το οποίο τιτλοφορείται «οι κυβερνητικές προτάσεις προς τους θεσμούς πλήγμα για την εθνική ενεργειακή πολιτική» όπου αναφέρεται πως «στο τελευταίο κείμενο της κυβερνητικής πρότασης προς τους θεσμούς σχετικά με τα ενεργειακά θέματα, περιλαμβάνονται προτάσεις που ουδεμία σχέση έχουν με τις θέσεις και τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και μάλλον έχουν συμπεριληφθεί στο κείμενο καθ’ υπόδειξη των θεσμών»! Μάλιστα σημειώνεται ότι «οι προτάσεις αυτές αφορούν ρυθμίσεις που εντάσσονται στο γενικότερο νεοφιλελεύθερο μοντέλο…».
Ουσιαστικά είναι και ένα σαφές μήνυμα του αρμόδιου υπουργού ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη προς τον Αλέξη Τσίπρα και επιπλέον το πλήρες άρθρο ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ με ευθύνη στα ενεργειακά θέματα Θανάσης Πετράκος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου