5.6.15

ΦΩΤΟ - Aυτός είναι ο ''δράκος του facebook'' που παρενοχλούσε ανήλικα κορίτσια

Στη δημοσιότητα δόθηκαν μετά από απόφαση της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών οι φωτογραφίες του 22χρονου Κωνσταντίνου Ματεμτζή ή αλλιώς «δράκου του facebook» που παρενοχλούσε ανήλικες μέσω διαδικτύου.

matemztis-pornografia1-500Ο νεαρός συνελήφθη στις 13 Μαΐου 2015 από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην Κηφισιά, κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων και πορνογραφικές αναπαραστάσεις ανηλίκων, πράξεις τελεσθείσες μέσω διαδικτύου. Ο 22χρονος έχει ήδη προφυλακιστεί. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον Κωνσταντίνο ΜΑΤΕΜΤΖΗ του Δημητρίου και της Βαρβάρας, που γεννήθηκε το 1993 στο Βόλο Μαγνησίας.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της 14χρονης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης στο Facebook, αφού προσάρμοσε ύστερα από ψηφιακή επεξεργασία/μοντάζ, σε ένα γυναικείο γυμνό σώμα, φωτογραφία του προσώπου της, στη συνέχεια της απέστειλε την επεξεργασμένη φωτογραφία και την απειλούσε ότι θα τη δημοσίευε στο διαδίκτυο, αν δεν του έστελνε βίντεο της ίδιας με γυμνό περιεχόμενο.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, αφού ο δράστης έλαβε το βίντεο, με την απειλή ότι θα το αναρτήσει στο διαδίκτυο, την εξανάγκασε να του αποστείλει και άλλα βίντεο της ίδιας. Μετά από έρευνα της Δίωξης, εντοπίστηκαν τα ψηφιακά ίχνη του δράστη και συνελήφθη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου