4.6.15

Χρήστης του facebook από τη Βρετανία κατηγορείται για συμμετοχή σε απόπειρα αυτοκτονίας Ελληνίδας

Δικογραφία σε βάρος χρήστη του διαδικτύου, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, για συμμετοχή σε αυτοκτονία, σχηματίστηκε απο τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Όπως έγινε γνωστό απο την ΕΛ.ΑΣ., ο κατηγορούμενος -του οποίου έχουν βρεθεί τα ηλεκτρονικά ίχνη αλλά δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί- υπέδειξε σε Ελληνίδα που εξέφρασε την επιθυμία να αυτοκτονήσει σε αναρτήσεις της στο facebook να χρησιμοποιήσει πιστόλι και προθημοποιήθηκε να της το εξασφαλίσει.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία που έγινε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απο άλλον χρήστη του διαδικτύου. Σύμφωνα με την καταγγελία, άτομο που αλληλογραφούσε με την Ελληνίδα στο facebook τής πρότεινε να τη βοηθήσει να αυτοκτονήσει με πυροβόλο όπλο.
Για τα καταγγελλόμενα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, απ' όπου παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και η χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων, από την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και τους αρμόδιους παρόχους του διαδικτύου.
Από την αστυνομική, ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη του διαδικτύου αντιστοιχούσαν σε πάροχο διαδικτύου που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον εντοπίστηκε η Ελληνίδα που εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει και διασφαλίσθηκε η σωματική της ακεραιότητα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να εξετασθεί το ενδεχόμενο υποβολής αιτήματος δικαστικής συνδρομής για τον εντοπισμό του κατηγορούμενου από τις βρετανικές αρχές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου