13.6.15

Ξεκινά τη Δευτέρα η υποβολή μηχανογραφικών για εισαγωγή στα ΑΕΙ

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Ιουνίου, ξεκινά η διαδικασία υποβολής μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων μαθητών για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ειδικότερα, οι υποψήφιοι θα μπορούν από τη Δευτέρα να απευθυνθούν στο Λύκειό τους, προκειμένου να αποκτήσουν τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το μηχανογραφικό και, σε πρώτη φάση, να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις («Προσωρινή Αποθήκευση»).
Στη συνέχεια, από την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, ως και την Τρίτη 7 Ιουλίου, οπότε λήγει η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών δελτίων, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να «κλειδώσουν» το τελικό τους μηχανογραφικό, στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση, επιλέγοντας «ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ».
Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό θα καταχωρηθεί στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τον υποψήφιο δεν θα είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου