26.6.15

Το πρώτο Μουσείο Κομπολογιού στον κόσμο βρίσκεται στο Ναύπλιο

Το Μουσείο Κομπολογιού στο Ναύπλιο, εντοπίζεται επί της πολυσύχναστης Σταϊκοπούλου στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, και δημιουργήθηκε μετά από ιδιωτική πρωτοβουλία του ζεύγους Ευαγγελινού.
Το μουσείο, που λειτουργεί από το 1998, είναι το πρώτο και το μοναδικό σε όλο τον κόσμο που ασχολείται με το συγκεκριμένο αντικείμενο, ενώ πρωταρχικός σκοπός του δεν είναι άλλος από την διάσωση και τη διάδοση του παραδοσιακού, ελληνικού κομπολογιού.
mouseiokompologiou2Ο κύριος και η κυρία Ευαγγελινού συλλέγουν και μελετούν το κομπολόι, από το 1958 και έχοντας μία μεγάλη συλλογή αλλά και ιδιαίτερη αγάπη προς το αντικείμενο, αποφάσισαν να δημιουργήσουν το αξιόλογο αυτό μουσείο.
mouseiokompologiou1
Στους χώρους του θα παρατηρήσετε σπάνια κομπολόγια που χρονολογούνται μεταξύ 1550-1950, φτιαγμένα από από ατόφιο κεχριμπάρι, κεχριμπάρι μαστίχα, κεχριμπάρι φατουράν, μαύρο και κόκκινο κοράλλι, κόκαλο και άλλα υλικά, καθώς και μια συλλογή από προσευχητάρια ινδουιστών, βουδιστών, μουσουλμάνων, καθολικών και Ελλήνων.
mouseiokompologiou3
Τιπ: Στο μουσείο λειτουργεί επίσης και πωλητήριο με χειροποίητα κομπολόγια που παρασκευάζονται στο εργαστήριο, για όλους εσάς που θέλετε να κάνετε ένα όμορφο δώρο στον εαυτό σας ή τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
mouseiokompologiou5
Info
Καθημερινά: 09.30-20.30
Είσοδος: 2 ευρώ (εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά)
Σταϊκοπούλου 25, Παλιά Πόλη, Ναύπλιο
Τηλ. 7520 21618
komuseum@otenet.gr
www.komboloi.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου