20.6.15

Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας αυτή την περίοδο.

Εντάξει, κανένας δε λέει ότι η κατάσταση είναι καλή, ότι οι συνθήκες είναι κανονικές.

Ούτε ο πιο φανατικός κυβερνητικός , σήμερα , οπαδός δεν τολμά να εξωραϊσει τη συγκυρία και τις στιγμές που ζούμε.

Είμαστε στριμωγμένοι σε υγρό πάτο και αναζητούμε τρόπους …Χουντίνι να λυθούμε πριν μας πνίξει το νερό- ορισμένοι προτείνουν να κρατήσουμε την …αναπνοή μας για να προλάβουμε το κακό που έτσι κι αλλιώς θα μας βρει , αλλά ας είναι!
Από αυτό το σημείο της τεράστιας δυσκολίας ,που έχουμε και της κυβέρνησης ,που προσπαθεί- ανορθόδοξα πολλές φορές είναι η αλήθεια- να βρει οξυγόνο ,πόρρω απέχει από τα όσα ανόητα και εμφανώς παράλογα κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες.
-“Πήγα στην τράπεζα και μου είπε ο διευθυντής να πάρω τα λεφτά μου γιατί θα κάνουν capital control”!  έλεγε ο ένας. (έλα ρε καραμπουζουκλή που έμαθες και τα... capital control!)
-«Μου τηλεφώνησε ο διευθυντής της Τράπεζας να πάρω τα λεφτά μου γιατί τέλειωσε, μας διώξανε» (έλα ρε μεγάλε που σου τηλεφώνησε προσωπικά ο διευθυντής να σου κάνει τέτοια μαγκιά!)
-«Μου είπε το μυστικό ο διευθυντής της Τράπεζας ότι τους πήρε ο «μεγάλος» από πάνω ότι θα πληρώσουν τις δόσεις το Σαββατοκύριακο και να πάρουμε τα λεφτα» (έλα ρε Ταρζάν,  που ο μεγάλος τους πήρε...και ο μικρός ειδοποίησε εσένα!)
Έλεος, πια με τους κατ'επάγγελμα ψεύτες και κινδυνολόγους! Μυθομανείς και μυθοπλάστες που δεν έχουν στο Θεό τους- τόσο πειστικοί που αυτό ,που άκουσαν στο καφενείο, το μεταφέρουν ως...αυτόπτες μάρτυρες μιας ιστορίας που δήθεν συνέβη μπροστά τους - μπορεί να σε ... ψήσουν ότι έχουν "άκρες" και στο Μαξίμου, στον Ντράγκι, παρότι η μεγαλύτερη διαδρομή που έχουν κάνει είναι Κατσαμπάς- Πατέλες.
Όλα αυτά, όταν δεν τα τρως αμάσητα, δεν ακούγονται αστεία; Και θα γελούσαμε εάν δεν ήταν τόσο τραγική η κατάσταση, εάν δεν ήμασταν τόσο ευκολόπιστοι, τζάμπα μάγκες και καραμπουζουκλήδες!

 του Κώστα Α.Μπογδανίδη

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου