4.6.15

ΘΑ ....ΧΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΑ !!! Εκλογές ή μήπως στημένη μπλόφα;

Δεν αποκλείεται  να πάμε σε εκλογές με κλειστές τράπεζες και απλήρωτες συντάξεις και μισθούς ώστε να περάσει το τρίτο μνημόνιο !!! 
Αν επιβεβαιωθεί το σενάριο της προσωρινής ρήξης εξαιτίας των απαιτήσεων των δανειστών που ο Τσίπρας δεν μπορεί να δεχθεί και η κυβέρνηση να αντέξει τότε θα πάμε σε εκλογές χωρίς να υπάρχει συμφωνία.
Αν πάλι υπάρχει το σενάριο της «στημένης» ρήξης επίσης θα το καταλάβουμε. Κι όταν λέμε «στημένο» ναυάγιο εννοούμε να έχουν συμφωνήσει Τσίπρας και τρόικα να εμφανιστούν ως «πολέμαρχοι» στην αρένα και ότι είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω ώστε στο τέλος, λίγο πριν το θάνατο, να παρουσιαστεί ένα σχέδιο, πιο μεσοβέζικο που θα μπορεί να περάσει η ελληνική κυβέρνηση στους βουλευτές της και φυσικά στο λαό.
Δεν αποκλείεται δηλαδή να επιχειρηθεί ένας εκφοβισμός του ελληνικού λαού ότι θα πάμε σε εκλογές με κλειστές τράπεζες και απλήρωτες συντάξεις και μισθούς ώστε να περάσει το τρίτο μνημόνιο, όχι με τα μέτρα που απαίτησαν οι δανειστές αλλά σίγουρα με μέτρα που θα τσούξουν πολύ.
Το κόλπο του φόβου το είχαν κάνει… ταρίφα και οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τη διαφορά ότι σήμερα έχουμε άδεια ταμεία και ο κίνδυνος ενός ατυχήματος είναι περισσότερο ορατός από ποτέ. Αλλά επειδή το ξέρουμε το σεναριάκι ίσως να το δούμε τα επόμενα 24ωρα.
Για σκεφτείτε για παράδειγμα τα οφέλη που θα έχει όλο αυτό το στημένο σκηνικό. Ο Τσίπρας εμφανίζεται σκληρός διαπραγματευτής, πατριώτης, άτεγκτος και επαναστάτης σε αντίθεση με τους προηγούμενους που δέχονταν τα μέτρα.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα βγουν όλη την ημέρα στα τηλεπαράθυρα και θα σηκώσουν μπαϊράκι επανάστασης για να «χαζεύει» ο κόσμος. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν θα έχουν να πουν πολλά, γιατί τι να πεις όταν οι ξένοι σου ζητούν τόσο παράλογα πράγματα; Και ο ελληνικός λαός θα έχει παγώσει περιμένοντας την ανακοίνωση των εκλογών.
Και ξαφνικά… σαν από μηχανής Θεός ο Τσίπρας εμφανίζεται με ένα άλλο σχέδιο, πιο χαλαρό, πιο ήρεμο και όχι τόσο προκλητικό.
Που όμως περιέχει σκληρά μέτρα αλλά όχι π.χ. μείωση συντάξεων ή κατάργηση του ΕΚΑΣ. Έχει σκληρό ΦΠΑ, έχει πλεονάσματα που δύσκολα θα φτάσουμε παρά μόνο με νέα μέτρα, έχει έκτακτες εισφορές, ΕΝΦΙΑ και μια σειρά από άλλες υποχωρήσεις από τις ψεύτικές κόκκινες γραμμές.
Το δίλημμα που θα θέτει ο Τσίπρας είναι: Θέλετε εκλογές και διάλυση ή αυτό το σχέδιο που καταφέραμε να το κάνουμε καλύτερο; Που πολεμήσαμε να πείσουμε τους ξένους; Η απάντηση είναι εύκολη και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει να λέει ότι κατατρόπωσε τον αντίπαλο.
Παλιό το κόλπο είπαμε, δοκιμασμένο και πετυχημένο. Επειδή ο Τσίπρας είναι αδίστακτος μπορεί να παίξει το χαρτί αυτό. Αλλιώς, ξεσκονίστε τα εκλογικά βιβλιάρια. Άλλωστε πόση σκόνη να έχουν πιάσει σε 4 μήνες;

πηγή 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου