27.6.15

ΕΛΛΗΝΑΣ:Ο ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Γράφει: ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ
 
Ο Ελληνικός λαός πριν από πέντε μήνες εξέλεξε πρωθυπουργό, τον Τσίπρα, και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ για να διαπραγματευτούν και να ανατρέψουν τα κακώς κείμενα που είχαν επιβληθεί στη κοινωνία του τόπου μας.
Και τώρα πέντε μήνες μετά ,ο Τσίπρας και οι πολιτικοί του συνεταίροι πετούν το μπαλάκι πίσω στο λαό να αποφασίσει για την τύχη του. Γονάτισαν απέναντι στη πολιτική μαφία της Ευρώπης…
Ένα λαό ισοπεδωμένο σε όλα τα επίπεδα στην πλειοψηφία του, καταχρεωμένο, με την νεολαία στο  80% στην ανεργία και στο αδιέξοδο, και με τα λουκέτα να μπαίνουν συνεχώς στην αγορά .
Ένα λαό που τον εξευτέλισαν, τον κατέκλεψαν, τον μίζαραν, τον χρησιμοποίησαν, τον μετάλλαξαν και τον οδηγούν προς εξαφάνιση. Ένα γερασμένο και ανήμπορο λαό ,που τα παιδιά του αφήνουν τον τόπο τους για να αναζητήσουν την τύχη τους με στοιχειώδη αξιοπρέπεια. Του διέλυσαν στο… όνομα της κρίσης παιδεία, υγεία, εργασία και ασφάλεια.
Ένα λαό που σαφώς έχει τεράστιες ευθύνες ανοχής και συμμετοχής σε ό,τι έχει συμβεί μέχρι τώρα στη χώρα.
Ένα λαό που αλλάζει σαν τα πουκάμισα του τα κόμματα ανάλογα με το συμφέρον του και την βόλεψη του.
Ένα λαό που ξαφνικά έγινε ΣΥΡΙΖΑ γιατί πίστευε ότι θα του λύσει όλα τα προβλήματα, όπως πίστευε ότι… λεφτά υπήρχαν για να περάσει να εισπράξει από το ταμείο.
Ένα λαό που έμαθε στην αναξιοκρατία ,στη διαφθορά και στην διαπλοκή ,από την εφορία, την πολεοδομία, την πολιτική ,το δήμιο της περιοχής ,μέχρι και το δάσκαλο του χωριού ,να τον αντιμετωπίζει με ένα και μοναδικό κριτήριο .Το συμφέρον του.
Δημιούργησαν όλα αυτά τα χρόνια οι νεοέλληνες μια κοινωνία πατρικίων και πληβείων. Ανέχτηκαν και υποστήριξαν την διάβρωση των πάντων που τους χρησιμοποίησαν ως άλλοθι και τους πέταξαν τα ψίχουλα της κλοπής και της απάτης για νομιμοποίηση. Διέλυσαν τον κεντρικό ιστό θεσμών, αρχών και αξιών μέσα από κάθε σπίτι και γκρέμισαν ένα παγκόσμιο σήμα κατατεθέν που είχε πέρα από όλα ο Έλληνας. Την οικογένεια. Με τον ένα η τον άλλο τρόπο την διέλυσαν.
Και στο δια ταύτα.
-Πόσοι από αυτούς που οδήγησαν την Ελλάδα στο γκρεμό και στην απόλυτη εξάρτηση τιμωρήθηκαν;
-Πόσοι από τους επίδοξους σωτήρες ,σχεδίασαν την ανασυγκρότηση της χώρας;
-Γιατί καμιά κυβέρνηση δεν προχώρησε στην κατάσχεση των κλεμμένων και την τιμωρία των φοροφυγάδων;
-θα κλιθεί ένας λαός να επιλέξει τι; Με ποια κριτήρια; Με ποια γνώση;
Απάντησε κανείς σε καθημερινά λαϊκά ερωτήματα;
-Είναι αυτή η Ευρώπη που οραματίστηκε και υπέγραψε την ένταξη της Ελλάδος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής;
-Είναι αυτή η Ευρώπη της ευημερίας και της προκοπής των λαών;
-Είναι αυτή η Ευρώπη του πολιτισμού ,της ισονομίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας;
-Και με το φτωχό μου το μυαλό αναρωτιέμαι σαν να μην έχω διαβάσει, σαν να μην έχω ακούσει τίποτα.
Πήρα δανεικά από την τράπεζα και έφτιαξα ένα σπίτι. Θα μου υποδείξει η τράπεζα τι θα κόψω από την καθημερινότητα μου για να της πληρώσω την δόση η θα το επιλέξω εγώ; Από την στιγμή που μου δοθεί η δυνατότητα να εργάζομαι για να την ξεπληρώσω την τράπεζα.
Θυμάμαι την παραδοχή από το ΔΝΤ ότι έγινε… λάθος στο… πρόγραμμα της Ελλάδας .Και γιατί δεν το διορθώνουν το λάθος; Χτίζει καριέρα η μπλεγμένη στο σκάνδαλο Ταπί της Μαρσέιγ Κριστίν Λαγκάρντ στη δυστυχία της Ελλάδας; Και ενώ η μισή Ευρώπη φωνάζει στη Μέρκελ ότι η αισχρή αυτή πολιτική λιτότητας οδηγεί μόνο στην καταστροφή των λαών και τον πλουτισμό των συστημικών ευρωπαϊκών τραπεζών, άλλαξε κάτι;
Και το κερασάκι. 
Σε μια παγκόσμια αναταραχή, με ποικιλόμορφους κινδύνους ,με κορυφαίο το τυφλό θρησκευτικό φανατισμό, με ποιο δικαίωμα οι κατά τα αλλά… εταίροι Ευρωπαίοι έχουν μετατρέψει σε σκουπιδοτενεκέ ψυχών τον ευρωπαϊκό νότο και ειδικότερα την Ελλάδα;
Να μείνουμε στην Ευρώπη.
Σε ποια Ευρώπη να μείνουμε;
Στην Ευρώπη που μέσα από Έλληνες εφιάλτες πολιτικούς που τους πληρώνει ακόμη ο ελληνικός λαός, κατέκλεψε και καταχρέωσε την Ελλάδα;
Στην Ευρώπη που στοχεύει στο ξεπούλημα μια χώρας και στον εξευτελισμό ,την εξαθλίωση και την ταπείνωση του λαού της;
Στην Ευρώπη που είναι τυφλή, και κουφή απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση ,και την απόλυτη διάλυση της χώρας μου, της πατρίδας μου;
Και μη βιαστεί κανείς ηλίθιος να βάλει …πολιτικές ταμπέλες.
Αυτά που γράφω αγγίζουν κάθε ιδεοληψία ό,τι χρώμα και δομή και αν έχει. Το δικαίωμα στην εργασία, το μεροκάματο, η ψυχολογία, και κατ επέκταση η αξιοπρέπεια, και η χαρά της ζωής δεν έχουν  πολιτική ταυτότητα.
Όλοι αυτοί οι τύποι που έχουν βαφτίσει παραγωγή πολιτικής τον θάνατο των λαών και την ισοπέδωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας με επιλεκτικά και κερδοσκοπικά κριτήρια ,θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι για να συνεχίσουμε να πορευόμαστε μαζί θα πρέπει να αλλάξουν σκεπτικό και αποφάσεις. Γιατί δεν είναι πολιτική αυτή που κάνουν αλλά γενοκτονία λαών.
Φυσικά θα χειροκροτούσα όπως κάθε μη διαλεκόμενος και διεφθαρμένος Έλληνας τους δανειστές να απαιτούσαν την κατάσχεση των κλεμμένων και να τα αφαιρούσαν από το χρέος.
Φυσικά και θα χειροκροτούσα την σύμπραξη των δανειστών στην αναδιοργάνωση και την παραγωγική επαναλειτουργία τη Ελλάδας που έφερνε το χαμόγελο ,την αξιοπρέπεια και την προοπτική της Ελλάδας για το μέλλον, αλλά θα τους έδινε και τα λεφτά τους πίσω.
Εμμονές και πρακτικές πολιτικής μαφίας, για να λεηλατήσουμε την Ελλάδα ,να την διαμελίσουμε ,να της πάρουμε ό,τι έχει και δεν έχει με εκβιασμούς και απειλές ,δεν τις θέλουμε ,δεν τις εγκρίνουμε ,και τις πολεμάμε .Αν είναι να πεθάνεις  να το κανείς μια φορά και όχι κάθε ημέρα καταδικάζοντας και τα παιδιά σου. Όλα τα άλλα είναι μικροπολιτική και συμφέροντα στο μυαλό του Έλληνα.
Ο Έλληνας στη πλειοψηφία του υποφέρει, σέρνεται και βρίσκεται σε αδιέξοδο. Το βλέπεις στο δρόμο, το βλέπεις παντού. Είναι υπερήφανος και το κρύβει ακόμη και από τα παιδιά του .Δεν αξίζει στον Έλληνα μια τέτοια Ελλάδα ,δεν τους αξίζει και δεν θέλει να είναι ο πληβείος της Ευρώπης ,ο τριτοκοσμικός πολίτης της Ευρώπης .
Και έτσι σκέπτονται δεξιοί, αριστεροί, Πασόκοι, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ποταμίσιοι και ό,τι άλλο υπάρχει…
Θα το δείτε

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου