11.6.15

Αντ.Μπούζα - Πρότασή μου προς τη Δημοτική Αρχή Μεσσήνης για αξιοποίηση του αεροδρομίου της Τριόδου

Ένα επιπλέον συγκριτικό πλεονέκτημα του Δήμου Μεσσήνης που μπορεί να ενισχύσει το τουριστικό προφίλ του Δήμου,  είναι  και το αεροδρόμιο της Τριόδου .
Το υπάρχον στην περιοχή μας αεροδρόμιο Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος , με τη σωστή αναπτυξιακή στόχευση και επιμονή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αρχίζει και καταγράφεται στα αεροδρόμια με την αλματώδη αύξηση δρομολογίων και διεθνούς ενδιαφέροντος , με προσεγγίσεις μεγάλων αεροπορικών  εταιριών και άλλων χαμηλού κόστους από όλη την Ευρώπη.
Ο Δήμος Μεσσήνης, είχε αιτηθεί στο παρελθόν  από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την παραχώρηση έναντι αντιτίμου του αεροδρομίου της Τριόδου για τη δημιουργία ενός ακόμη κέντρου μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Πελοπόννησο (υπάρχει παρόμοιο κέντρο στην Τρίπολη), ενώ ένα τμήμα του, είχε παραχωρηθεί δωρεάν στην Αερολέσχη Καλαμάτας για να συνεχίσουν τις δράσεις τους, σχετικά με τον αεραθλητισμό .
Θεωρώ ότι μετά από αρκετά χρόνια απραξίας και ύστερα από τις θετικές εξελίξεις στον τουριστικό τομέα και της ανόδου του αεροδρομίου Καλαμάτας, διαφοροποιούνται πλέον οι συσχετισμοί  που αφορούν τις μετακινήσεις επιβατών επ΄ ωφελεία όλης της Πελοποννήσου.
Δυστυχώς συγχρόνως ,άλλαξαν και τα δεδομένα της οικονομικής κατάστασης της πατρίδας μας και η πολυδάπανη ουτοπική πλέον στόχευση του Δήμου Μεσσήνης, για τη δημιουργία κέντρου μηχανοκίνητου αθλητισμού, είμαι πεπεισμένη πως θα πρέπει να επαναξιολογηθεί βάσει των σημερινών δυσμενών οικονομικών συνθηκών.
Θέτω ως πρόταση στο Δήμο Μεσσήνης με το δεδομένο της ύπαρξης όλων των αναγκαίων υποδομών για ασφαλείς πτήσεις στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, να εκμεταλλευτεί το αεροδρόμιο της Τριόδου, ως αεροδρόμιο Γενικής Αεροπορίας και  μαζί με το Ελληνικό Τμήμα της A.O.P.A Hellas να το καταστήσει μέσω διεθνών διαδικασιών πιστοποίησης, κέντρο της Γενικής Αεροπορίας και της Διεθνούς Α.Ο.Ρ.Α.
Αυτό δεν απαιτεί κάποιες δαπανηρές παρεμβάσεις , παρά ελάχιστο κόστος μπροστά στα μεγάλα οφέλη  της περιοχής, αφού θα αποκτήσει πλέον μεγάλη δυναμική, ως βάση της Γενικής Αεροπορίας και τις αφίξεις  πληθώρας ιδιόκτητων αεροσκαφών, από όλον τον κόσμο.
Σήμερα στην Ελλάδα οι ανάγκες της  Πανελλήνιας και Διεθνούς Α.Ο.Ρ.Α., φιλοξενούνται στο αεροδρόμιο των Μεγάρων .
Η Γενική Αεροπορία και το Ελληνικό Τμήμα της Α.Ο.Ρ.Α. σε συνεργασία με το Διεθνές Τμήμα, διοργανώνουν, αγώνες αεροράλι, συναντήσεις, εκδρομές και γενικά διευκολύνσεις στους ασχολούμενους με τον αεραθλητισμό  αλλά  και στις απλές πτήσεις της Γενικής Αεροπορίας από όλον τον κόσμο, που επιθυμούν να έχουν κάποιον τέτοιο χώρο  που θα πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας αλλά θα έχει και τη δυνατότητα στάθμευσης .
Αυτό θα είναι ένα ακόμη πλεονέκτημα για τη Μεσσηνία και τον τουρισμό της αλλά και όλης της Πελοποννήσου,ενώ θα φέρει στο               Δήμο Μεσσήνης πολλά έσοδα, διαφήμιση, επισκέπτες και διεθνή αναγνωρισιμότητα.
Με αυτές τις σκέψεις που δημόσια καταθέτω κι ελπίζω να αξιολογηθούν  με μοναδικό κριτήριο την ανάπτυξη του τόπου μας, ευελπιστώ να ακολουθηθεί η προσφορότερη, οικονομικότερη και αποδοτικότερη λύση αξιοποίησης  του σημαντικού συγκριτικού πλεονεκτήματος που έχει στα χέρια του ο Δήμος Μεσσήνης  δηλαδή             του ανεκμετάλλευτου αεροδρομίου,.
Καλαμάτα 11 Ιουνίου 2015 

Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου
Εντεταλμένη Τουρισμού Μεσσηνίας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου