11.6.15

Οι τουριστικές επενδύσεις στη Μεσσηνία ξεπερνούν τις συμπληγάδες

Σε εξέλιξη είναι οι μεγάλες τουριστικές επενδύσεις ανά την επικράτεια, επιβεβαιώνοντας την προοπτική του τομέα στη χώρα και παρά την αυξημένη αβεβαιότητα για την έκβαση των διαπραγματεύσεων και το κλείσιμο της συμφωνίας με τους εταίρους.

Με την αδύναμη απόδοση των περισσότερων τομέων της οικονομίας τα τελευταία χρόνια, ο τουρισμός αναδεικνύεται εξαιρετικά σημαντικός, ωστόσο το επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα παραμένει δυσμενές.


 Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στη Μεσσηνία:

Costa Navarino: Στην έναρξη της νέας φάσης τουριστικής ανάπτυξης των περιοχών Navarino Bay και Navarino Hills στην Costa Navarino της Μεσσηνίας αναμένεται να προχωρήσει άμεσα η TEMES AE. Η διαδικασία των αδειοδοτήσεων έχει ολοκληρωθεί και η νέα φάση προϋπολογίζεται σε 240 εκατ. ευρώ, με τη δημιουργία 900 επιπλέον θέσεων εργασίας.
Καταλυτική για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και των άλλων τριών περιοχών του προορισμού, στην επένδυση που υλοποιείται από το 1997, ήταν η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στον όμιλο Costa Navarino, με τη συμμετοχή του ομίλου Olayan ως τέταρτου ισότιμου μετόχου με τους τρεις μετόχους της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου.
Σε εξέλιξη είναι, επίσης, η ανάπτυξη περιορισμένου αριθμού τουριστικών κατοικιών στο πρώτο συγκρότημα Navarino Dunes, για τις οποίες υπάρχει έκδηλο αγοραστικό ενδιαφέρον και στόχος είναι μέσα στο 2015 να προχωρήσει η κατασκευή των πρώτων κατοικιών. Ωστόσο, πάνω από το 90% της συνολικής επιφάνειας θα παραμείνει ακάλυπτο (ο νόμος επιτρέπει να χτιστεί ως και 20%), ενώ το ποσοστό της έκτασης που έχει χτιστεί είναι χαμηλότερο από 5%.
Grace Hotel: Στη Μεσσηνία προχωρεί και η κατασκευή του σύνθετου τουριστικού καταλύματος έξω από την Καλαμάτα, στην περιοχή της Μεσσήνης, από τον Όμιλο Grace Hotels, το οποίο θα λειτουργήσει το 2017.
Στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της τουριστικής επένδυσης θετικά γνωμοδότησαν το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και ο Δήμος Μεσσήνης.
Η επένδυση θα υλοποιηθεί σε έκταση 261 στρεμμάτων στην παραλία Βελίκας στη Μεσσήνη και περιλαμβάνει ξενοδοχείο πέντε αστέρων, με 266 κλίνες, καθώς και τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες. Περιλαμβάνει ακόμη έργα όπως κέντρο θαλασσοθεραπείας, κέντρο αναζωογόνησης (spa), συνεδριακό κέντρο με δυνατότητα εξυπηρέτησης 300 ατόμων, μονάδα επεξεργασίας λυμάτων κ.ά.


tovima.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου