18.6.15

ΦΩΤΟ - ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ !!! Μεγαλειώδης συγκέντρωση υπέρ του Ευρώ στο Σύνταγμα

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21.30 η μεγαλειώδης συγκέντρωση με το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» στο Σύνταγμα, η οποία ξεπέρασε τις όποιες τις προβλέψεις σε μέγεθος και σε παλμό. 

Η πλατειά μπροστά στον Άγνωστο Στρατώτη γέμισε με ελληνικές και ευρωπαϊκές σημαίες ενώ 500 άτομα ανέβηκαν στο προαύλιο της Βουλής.

  Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν
στην πλατεία Συντάγματος, ζητώντας την παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην ΕΕ, ενώ πλήθος κόσμου έχει ανεβεί στα σκαλιά του Κοινοβουλίου για να διαδηλώσει..
Όλοι οι συγκεντρωμένοι σφύριζαν με τις σφυρίχτρες που είχαν προμηθευτεί.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «η συγκέντρωση στόχο είχε να καταθέσει την αγωνία και διαμαρτυρία μίας μεγάλης μερίδας
πολιτών, για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης. Αγωνία για την κατάληξη και διαμαρτυρία για την αποσπασματική και ελλιπή ενημέρωση».
«Στόχος μας επίσης είναι να διατρανώσουμε την προσήλωσή μας στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την προστασία των κατακτήσεων δύο γενεών. Η συγκέντρωση καλείται διαδικτυακά, από μικρή ομάδα πρωτοβουλίας. Η πρόσκληση απευθύνεται προς όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου. Περιμένουμε όλους, χωρίς πανό, χωρίς σημαίες, χωρίς συνθήματα, ειρηνικά να γεμίσουν το Σύνταγμα. Προτείνουμε όπλο μας να είναι μια σφυρίχτρα – να αφυπνισθούν, έστω και συμβολικά, οι συμπολίτες μας» τονίζουν,
προσθέτοντας: «Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη! Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο Ευρώ, υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Επιλέγουμε την Ευρώπη του πλουραλισμού, την Ευρώπη του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προόδου. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Οι στιγμές είναι κρίσιμες δεν γίνεται να παραμείνουμε βωβοί θεατές».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου