27.6.15

Αγωνία για τις τράπεζες και αν θα μπορέσουν να ανοίξουν τη Δευτέρα!!!


Συνάντηση Ντράγκι - Δραγασάκη: Αγωνία για τις τράπεζες και αν θα μπορέσουν να ανοίξουν τη Δευτέρα


Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχουν συνάντηση σήμερα, Σάββατο, με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. 
Αυτό ανακοίνωσε η κυβέρνηση καθώς είναι πλέον κορυφαίο ζήτημα για την κυβέρνηση και για τη χώρα να μην υπάρξει κατάρρρευση του τραπεζικού συστήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη του πρωί του Σαββάτου μεταξύ των κεντρικών τραπεζιτών για την στήριξη των τραπεζών από την ΕΚΤ μέσω του ELA.
Είναι δεδομένο ότι ο πανικός είναι ότι χειρότερο στις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι αρκετός κόσμος πήγε στα ΑΤΜ τραπεζών να «σηκώσει» χρήματα κάτι που σίγουρα θα επιδεινώσει το κλίμα.
Η μάχη που θα γίνει πλέον είναι αν οι τράπεζες θα μπορέσουν να ανοίξουν τη Δευτέρα και τις επόμενες ημέρες μέχρι το δημοψήφισμα. Η ρευστότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι το μείζον θέμα αυτή τη στιγμή. Η κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος δεν πρέπει να γίνει επ ουδενί καθώς θα οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία. Αλλωστε τους τελευταίους μήνες έχουν φύγει πάνω από 45 δισ. ευρώ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου