9.5.15

ΥΠΑΡΚΤΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ GREXIT

Του: Αντώνη .Α. Αντωνόπουλου.
         Realfm-pamesports.gr 
 
Πέραν της οπτική που κανείς εστιάζει στα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πέρα από του όποιου χρωματισμού ομαδικών παρωπίδων. Πέραν των οποίων συμφερόντων του κάθε ενός πολιτικών, θεσμικών η δεν ξέρω τι άλλο, αυτοί που αγαπούν το ελληνικό ποδόσφαιρο σαφώς και επιθυμούν να αλλάξουν και να βελτιωθούν ουσιαστικά ζητήματα λειτουργίας του σπορ στη χώρα μας. Από εκεί και πέρα όμως ,κάτι τέτοιο στο καθαρά θεσμικό του μέρος δεν μπορεί να γίνει ούτε με πραξικοπήματα, ούτε με πολιτικούς τσαμπουκάδες.
Το δείγμα του Αθλητικού νομοσχεδίου που μέσα από συρραφές εκπόνησε ο καθ ύλη αρμόδιος για τον χώρο Υφυπουργός Σταύρος Κοντονής πέρασε από το ελληνικό κοινοβούλιο κατά πλειοψηφία και μετά από το ράβε-ξήλωνε που έγινε και από την ΟΥΕΦΑ και από τον ίδιο. Μάλιστα ανάμεσα στα τραγελαφικά των όσων έγιναν επί της διαδικασίας στο ελληνικό κοινοβούλιο, αναδείχθηκε ότι οι εμμονές του κ. Κοντονή νομικού στο επάγγελμα ,κάθε άλλο παρά τυχαίες δεν ήταν .Δεν έχει απαντηθεί ακόμη πως ενώ  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται να του δίνει ρητές εντολές «Κάνε ότι πρέπει ,δεν θέλω να βγει ο κόσμος στους δρόμους ,απέφυγε το grexit», και ο Κοντονής την τελευταία στιγμή να μην αλλάζει το άρθρο 5 όπως το ζητά η ΟΥΕΦΑ, να θριαμβολογεί επικοινωνιακά, και να πετάει το μπαλάκι της ευθύνης σε άλλους ,υπονοώντας την ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ!!!
Νομοθέτησε κατά πλειοψηφία και με το πρωτοκλασάτο μάλιστα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ διακεκριμένη νομικό και πρόεδρο της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να απέχει της ψηφοφορίας του επίμαχου άρθρου 5 περί τακτικών δικαστών!!!Και δεν αγνόησε μόνο την Κωνσταντοπούλου. Αγνόσε και τον τομεάρχη αθλητισμού της Ν.Δ Κώστα Κουκοδήμο, που ως πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού ,επί Ορφανού είχε βιώσει την ίδια κατάσταση. Αγνόησε και τον εισηγητή –συνέταιρο στην συγκυβέρνηση των ΑΝΕΛΛ Παύλο Χαίκάλη!!!
Και ενώ το άρθρο 17 της ΦΙΦΑ σαφώς επισημαίνει ότι:

Άρθρο- 17   Ανεξαρτησία των Μελών και των οργάνων τους

1.         Κάθε Μέλος θα διαχειρίζεται τις υποθέσεις του ανεξάρτητα και χωρίς καμία επιρροή από τρίτους.
2.         Τα όργανα ενός Μέλους είτε θα είναι αιρετά είτε διοριζόμενα σε αυτή την Ομοσπονδία. Το καταστατικό ενός Μέλους θα προβλέπει μια διαδικασία η οποία θα διασφαλίζει την πλήρη ανεξαρτησία της εκλογής ή του διορισμού.
3.         Τυχόν όργανα ενός Μέλους που δεν έχουν εκλεγεί ή διοριστεί σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2, ακόμη και σε προσωρινή βάση, δεν θα αναγνωρίζονται από την FIFA.
4.         Οι αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται από όργανα τα οποία δεν έχουν εκλεγεί ή διοριστεί σύμφωνα με την παράγραφο 2, δεν θα αναγνωρίζονται από την FIFA.

Ο Υφυπουργός αθλητισμού έκανε τα δικά του, Ισχυριζόμενος ότι ούτε λίγο ούτε πολύ πως οι νόμοι είναι υπεράνω των καταστατικών των διεθνών ομοσπονδιών. Παράλληλα έδωσε την εντύπωση να έχει «μπερδέψει» τις εσωτερικές  δικαστικές εκκρεμότητες μελών του Δ.Σ  της ΕΠΟ (Από την στιγμή που τεκμηριωθούν έκνομες πράξεις να πληρώσει οποιοσδήποτε το …αντίτιμο. Δεν έχουν συγκεκριμένη πολιτική, ομαδική η κοινωνική αφετηρία οι τίμιοι σε αυτή την χώρα. Γιατί κάτι τέτοιο πλασάρουν και άγαρμπα μάλιστα)μετά διεθνώς κρατούντα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Έτσι με την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ο Υφυπουργός Κοντονής δήλωσε ότι:
«είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συναίνεση που εξασφάλισε το Νομοσχέδιο ανάμεσα στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και θεωρεί τη γενικότερη αποδοχή των διατάξεών του, ακόμα ένα μεγάλο όπλο στον αγώνα που δίνει η Κυβέρνηση για την πάταξη των φαινομένων βίας και διαφθοράς στον επαγγελματικό αθλητισμό».
Συγκεκριμένα, στη σημερινή διαδικασία ψήφισης επί του συνόλου, ψήφισαν: «ναι» ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, «όχι» ΝΔ , Ποτάμι, Χρυσή Αυγή και «παρών» το ΚΚΕ.
Ο Κίνδυνος ποδοσφαιρικού Grexit είναι υπαρκτός για το ελληνικό ποδόσφαιρο και κάτι τέτοιο θα έχει ξεκαθαρίσει μέχρι την Δευτέρα το βράδυ η το αργότερο μέχρι την Τρίτη ,με την επίσημη θέση απάντηση της Παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ΦΙΦΑ ,αλλά και της Ευρωπαϊκής ΟΥΕΦΑ ,στο ζήτημα. Και το πιθανότερο είναι να ,αναγκαστεί ο Υφυπουργός Κοντονής να απευθυνθεί εκ νέου με τροπολογία σε κάποιο από τα νομοσχέδια του ελληνικού κοινοβουλίου ,για να τροποποιήσει τις εμμονές του σύμφωνα με αυτά που θέλουν οι διεθνείς ομοσπονδίες. Για ποιο λόγο όμως να δημιουργήσει όλη αυτή την κατάσταση; Όσο για τα υπόλοιπα; Η ελληνική δικαιοσύνη ας πράξει τα δέοντα. Όπως πρέπει να κάνει για όλους σε όλα τα ζητήματα .Και όταν λέμε για όλους εννοούμε για όλους .Αυτό ως νομικός ο κ. Κοντονής το γνωρίζει, ως πολιτικός θα πρέπει να το θυμάται.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου