7.5.15

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗ Η GREXIT;

-Του: Αντώνη Αντωνόπουλου

Το ελληνικό ποδόσφαιρο μετράει ώρες πλέον για την τύχη του που θα κριθεί στην αίθουσα του ελληνικού κοινοβουλίου από την τελική απόφαση των πολιτικών κομμάτων και την στάση του Υφυπουργού αθλητισμού Σταύρου Κοντονή. 
Ο Ζακυνθινός πολιτικός είναι στριμωγμένος στη γωνία ,και εγκλωβισμένος από την μία στον επικείμενο απόλυτο πολιτικό του διασυρμό η το εφιαλτικό Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Το τελευταίο διήμερο έχουμε ζήσει σκηνές απείρου κάλους στο ελληνικό κοινοβούλιο, τόσο στην πασαρέλα του όσο και στο παρασκήνιο του.
Υποτίθεται ότι χθες θα ήταν… τυπική διαδικασία η υπόθεση του δείγματος αθλητικού νομοσχεδίου στην ολομέλεια του κοινοβουλίου.
Γιατί υποτίθεται όπως αποδείχτηκε τόσο κατά την δήλωση του ,όσο και κατά τις διαβεβαιώσεις που έδινε ο Υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής τόσο ο ίδιος όσο και οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων θα πήγαιναν χθες στην ολομέλεια να επικυρώσουν την συμφωνία Κοντονή με ΟΥΕΦΑ!!!
Τελικά βρέθηκαν όλοι οι σχεδόν όλοι προ εκπλήξεως. Ο Κοντονής τους άδειασε όλους. Και ενώ μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης τόσο ο Υφυπουργός επικρατείας βουλευτής των ΑΝΕΛΛ Τέρενς Κουϊκ, όσο και ο εισηγητής Παύλος Χαϊκάλης είχαν πάρει ξεκάθαρες διαβεβαιώσεις από τον ίδιο τον Κοντονή, ότι θα εμφάνιζε στην ολομέλεια της βουλής αυτούσια διατυπωμένες τις παρατηρήσει ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ όπως αυτές περιγραφόταν στην επιστολή του εκτελεστικού γραμματέα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Ινφαντίνο, ο Κοντονής εμφανίζεται λάβρος οι τροποποιήσεις καθυστερούν, ο Κουκοδήμος εισηγητής της ΝΔ εκφράζει τις επιφυλάξεις του γιατί είχε πάρει …sms από την Γενεύη. Την σκυτάλη παίρνει ο Παύλος Χαϊκάλης που προειδοποιεί τον Κοντονή ότι αν δεν προσκομίσει τις τροποποιήσεις όπως τις ζητά η ΟΥΕΦΑ δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο. 
Παρά τον κλιματισμό ο Χαϊκάλης έχει τρελαθεί στις βόλτες μεταξύ ολομέλειας και εντευκτηρίου. Έχουν τρελαθεί μέχρι και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 
Παίζουν με τις λέξεις, ο Κοντονής κήρυξε τον ανένδοτο και πιστεύει ότι θα κάνει πίσω ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ και θα δεχτούν την αλλαγή του στο άρθρο 15 (περί εσωτερικών υποθέσεων ΕΠΟ) και άρθρο 5 για τους τακτικούς δικαστές. 
Έχουν γίνει αναστενάρηδες, ιδρώνουν ξεϊδρώνουν και έχουν τρελαθεί με την εμμονή Κοντονή. 
Δεν παίζουν με τις λέξεις μόνο δημιουργούν και επικοινωνιακά θεματάκια από τις τοποθετήσεις βουλευτών στην ολομέλεια ,όπου ο κάθε ένας έλεγε τα δικά του. Και ενώ προετοιμάζονται για την συζήτηση κατ άρθρο, και ο Κοντονής έχει λεκτικούς διαξιφισμούς με διάφορους ομιλητές τη στιγμή που είχε και μαθητές με δασκάλους από το 1ο δημοτικό σχολειό που τελείωσε και ο ίδιος στη Ζάκυνθο να τον παρακολουθούν.
Και εκεί που ψάχνουμε να βγάλουμε άκρη ποιος μπορεί να λέει ψέματα άραγε .Δεν μπορεί να δήλωναν και να διαβεβαίωναν ότι θα τελείωναν χθες ο Κουϊκ, ο Χαϊκάλης, ο Κουκοδήμος, ο Μαυρωτάς ,ότι χθες θα τελείωναν, και ο Κοντονής να τους αδειάζει όλους .Και ας κρίνει ο κάθε ένας όχι μόνο πόσο αρνητικό είναι για ένα πολιτικό αλλά πόσο επικίνδυνο για αυτόν που έχει την ευθύνη του αθλητισμού στα χέρια του, να κοροϊδεύει με ψεύδη. Γιατί κάποιος λέει ψέματα. 
Να πηγαίνει στο διάλειμμα ο Χαϊκάλης να του λέει «Αναλαμβάνει την ευθύνη για ότι γίνει…» και να φέρεται ότι δεν έχει κατανοήσει που έχει οδηγηθεί η κατάσταση. 
Ο Κουϊκ φεύγει για ταξίδι στο εξωτερικό, ο Χαϊκάλης φουσκώνει και ξεφουσκώνει, η Αννα Καραμανλή κρατεί σημειώσεις για να επιτεθεί στο Κοντονή, με την συντρόφισσα Ελένη Αυλωνίτου αποσβολωμένη να μη μπορεί να εκφράσει αντίλογο για τις κοινοβουλευτικές τρέλες και τα ψέματα του συντρόφου Κοντονή. 
Ο Κουκοδήμος που εξ αρχής  έχει ανοίξει βεντέτα με τον Κοντονή σε μια γωνία βάζει στο κόρφο του ένα εκτυπωμένο email που του έστειλαν ,και σημαδεύει ένα τραπουλόχαρτο .Και τι κάνει ο αθεόφοβος Ολυμπιονίκης του μήκους-βουλευτής; Ανεβαίνει στο βήμα βγάζει σαν τον λαγό το νέο email του Ινφαντίνο που βγάζει επισήμως ψεύτη τον Κοντονή που γίνεται έξαλλος και τότε ο Κουκοδήμος βγάζει τα τραπουλόχαρτα και λέει «Ο Παπάς ,εδώ ο παπάς, εκεί ο παπάς, που είναι ο Παπάς;» 
Πριν πάνε στην διακοπή για σήμερα και στην ονομαστική ψηφοφορία για τα άρθρα 5 και 15 που ζήτησε η ΝΔ, η χθεσινή νύχτα θα είχε σίγουρα εγκυμοσύνες ,και αναμένουμε σήμερα τα… γεννητούρια της.
Ο Χαϊκάλης είχε κλειστό το τηλέφωνο, προφανώς θα επιχειρούσε να πείσει τον Κοντονή να γλυκάνει την ολοκληρώσει της Κωλοτούμπας του και να αποφευχθεί το ποδοσφαιρικό Grexit. Διαφορετικά; Βαράτε βιολιτζήδες και περιμένετε να δείτε τι θα γίνει… 
Και αν γίνει αυτό που έλεγε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αργά χθες ο Κοντονής ότι θα πάει προς ψήφιση το αρχικό σχέδιο νόμου !!!,τότε θα έχουμε πρώτα κοινοβουλευτικό σόου, και μετά την πόρτα της εξόδου από το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο.
Φανταστείτε να μην είχε πει ο Τσίπρας στο Κοντονή να αποφύγει πάση θυσία το Grexit.
ΥΓ: Όσο για τους δημοσιογράφους που φωτογράφιζε χθες ο Κοντονής ,να τους κατονομάσει διαφορετικά είναι συκοφάντης κατ επιλογή. Άντε να δούμε τι θα γίνει τελικά.
Και μη μπερδευτείτε. Άλλο θέμα τα στραβά και ανάποδα του ελληνικού ποδοσφαίρου και άλλο οι ψευδό τσαμπουκάδες του συμπαθή κατά τα άλλα Υφυπουργού  Κοντονή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου