24.5.15

Eurovision: Η Σουηδία στην κορυφή του 60ού διαγωνισμού τραγουδιού - Η Ελλάδα στη 19η θέση

Η Σουηδία, με την ερμηνεία του Måns Zelmerlöw στο τραγούδι «Heroes», πήγε την Eurovision ένα βήμα παραπάνω, με εφέ που δεν είχαμε ξαναδεί μέχρι τώρα στη σκηνή του διαγωνισμού, και κατέκτησε την πρώτη θέση στη φετινή διοργάνωση.
Η χώρα της Βόρειας Ευρώπης ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, ενώ μετά την εμφάνιση στον δεύτερο ημιτελικό και την πρόκρισή της, φάνηκε ακριβώς το γιατί ήταν έτοιμη να ανέβει στην κορυφή της διοργάνωσης.  «Είμαι τόσο ευτυχισμένος! Σας ευχαριστώ όλους που μας ψηφίσατε. Δεν έχει σημασία ποιόν αγαπάμε, ούτε τι είμαστε… Είμαστε όλοι ήρωες!», είπε εμφανώς συγκινημένος ο Måns, παραλαμβάνοντας το βραβείο

.Η Ελλάδα στη 19η θέση

Η χώρα μας, η οποία εκπροσωπήθηκε από τη Μαρία Έλενα Κυριάκου και το τραγούδι «One Last Breath», σε μουσική της ίδιας και του Ευθύβουλου Θεοχάρους και στίχους των Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και Εβελίνας Τζιώρα, εμφανίστηκε 15η στη σκηνή του Stadthalle της Βιέννης, πραγματοποιώντας μια αξιοπρεπή εμφάνιση,  η οποία την οδήγησε στην κατάκτηση της 19ης θέσης με 15 βαθμούς.
H Κύπρος με τον Γιάννη Καραγιάννη και το τραγούδι «One Thing I Should Have Done», απέσπασε την 22η θέση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου