13.5.15

«Πόλεμος» για τα λείψανα


«Πόλεμος» για τα λείψανα

Πληθαίνουν οι φωνές κατά της μεταφοράς του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Άγιος Σάββας, ώστε να μπορέσουν να το προσκυνήσουν ασθενείς.
Μετά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, ο οποίος έκανε λόγο για «εμπόριο λειψάνων» προκαλώντας την οξύτατη αντίδραση της αρχιεπισκοπής, τη διαφωνία τους εξέφρασαν χθες και οι γιατροί. Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας σημείωσε ότι η μεταφορά των λειψάνων στο νοσοκομείο αποτελεί ειδωλολατρία, ενώ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη διαφώνησε με τη μεταφορά του λειψάνου σε ένα νοσοκομείο εν ώρα λειτουργίας. Η ίδια σημείωσε ότι η Αγία Βαρβάρα μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς όπου και αν βρίσκεται το λείψανό της, ενώ αναρωτήθηκε γιατί δεν μεταφέρεται το λείψανο και σε άλλα ογκολογικά νοσοκομεία.
Σημειώνεται ότι το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας την Παρασκευή και θα παραμείνει στο εκκλησάκι για περίπου δύο ώρες ώστε να το προσκυνήσουν οι ασθενείς και οι συγγενείς τους. Μάλιστα, στην υποδοχή του λειψάνου, αναμένεται να είναι παρών ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Το θέμα έχει προκαλέσει και ενδοκυβερνητική κόντρα. Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε από τον κ. Φίλη για την υποδοχή του ιερού λειψάνου με τιμές αρχηγού κράτους, ανέβασε στο twitter δημοσίευμα με τίτλο «Καλύτερα να προσκυνάς το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας κ. Φίλη, παρά τα λείψανα από τα NH90», αναφερόμενος στα ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων, η απόκτηση των οποίων διερευνάται.
Ανακοίνωση σε ειρωνικό ύφος εξέδωσε το Ποτάμι, λέγοντας πως «θεωρεί τομή για την υγεία την περιφορά και έκθεση των λειψάνων για προσκύνημα σε κρατικά νοσοκομεία». Απαντώντας οι ΑΝΕΛ, ανέφεραν πως «ο ισοπεδωτικός εθνομηδενισμός και ο ψευδοπροοδευτισμός που πρεσβεύει το θολό Ποτάμι το οδηγούν σε επικίνδυνα μονοπάτια».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου